27 Nisan 2021 12:21

İzmir’de temizlik işçileri şantiyeleri 1 Mayıs pankartları ile süsledi

Genel-İş İzmir 5 No’lu Şubesinin örgütlü olduğu Buca, Konak ve Karabağlar temizlik işçileri şantiyelerine hazırladıkları 1 Mayıs pankartlarını astı. 

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube üyesi işçiler 1 Mayıs yasaklamalarına karşı işyerlerine hazırlıkları 1 Mayıs pankartlarını asarak, “Her yer 1 Mayıs alanı” dedi.  Yasaklara rağmen 1 Mayıs’ı her alanda kutlayacaklarını söyleyen işçiler, kıdem tazminatının gasbına, vergi adaletsizliğine karşı iş güvencesi talebiyle alanlarda olacaklarını dile getirdi. 

5 yıldır Buca Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan Özgür Arslan, “Kıdem tazminatı hakkımız gasbedilmesine karşı alanlardayız” derken, Samet Gökhan ise vergi adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını talep etti. 

“İNSANCA YAŞAYACAK ÜCRET İSTİYORUZ”

15 yıllık temizlik işçisi Hacı Den işçilerin tüm haklarının verilmesini isterken, yine temizlik işçisi Gökhan da “İnsanca yaşayacak ekonomik haklarımız olsun talebini 1 Mayıs'ta dile getireceğiz” dedi. 14 yıllık işçi Tuncay ise tüm işçiler için iş güvencesi istediklerini ekledi. 

İşyeri Baştemsilcisi Erhan Keleş de 1 Mayıs pankartlarını kendi el emekleri ile hazırlamalarının çok önemli olduğunu ve bundan mutluluk duyduklarını ifade ederken, “1 Mayıs'ı işyerlerimizde kutladığımız gibi alanlarda da kutlamayı çok istiyoruz. Pandemi dönemini ülkemizin atmasını diliyorum. Birlik beraberlik dayanışma içinde halaylarımızı diğer işçi arkadaşlarımızla birlikte çekmek istiyoruz" dedi. 

İşçiler ayrıca Buca Emek ve Demokrasi Güçleri ile 29 Nisan perşembe günü saat 11.00’da Buca Belediyesi önünde yapacakları 1 Mayıs kutlamasına herkesi davet etti. (İzmir/EVRENSEL)

İşçiler 1 Mayıs pankartlarını hazırlıyor

ÖNCEKİ HABER

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs programı: Her gün 1 Mayıs, her yer 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanı Soylu: Şehir giriş ve çıkışları ciddi şekilde kontrol altında olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa