27 Nisan 2021 22:53

‘Virüs daha rahat yaşamak için 1 Mayıs’ta sesini çıkaran işçilere mi var?’

Kongrelerdeki, cenazelerdeki kalabalıklar için koronavirüs yok. Fakat ekmeği için çocuklarına evine daha çok yiyecek götürmek isteyen işçinin 1 Mayıs’ında mı var?

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Esenyurt’tan bir metal işçisi

Merhaba ben Kıraç’ta çalışan bir işçiyim. Her işçi ve emekçi gibi ben de geçim zorluğu yaşıyorum. Ancak son asgari ücret zammı da derdimize çare olmadı. Pandemi için ülkede doğru düzgün önlemler alınmıyor. Bu yüzden vakalar ve ölüm oranları artıyor. Sonuçta bu durum turizmi de etkiliyor. Turizm geliri düşünce bu da biz işçi ve emekçilerin ücretlerine yansıyacak, çünkü patronlar bizden güçlü. Bu yüzden bu işin ceremesini biz çekeceğiz. Onun için önlemler daha doğru düzgün bir şekle sokulmalı. Önlem alınacaksa herkes için olmalı.

Ben bir işçi olarak isterdim ki bu 1 Mayıs’ta sosyal mesafeyi koruyarak, ücretlerimizin düzeltilmesi taleplerimizle alanları doldurarak haykıralım. Fakat buna izin verilmiyor, sebep ise pandemi. Fakat bakıyorum biz işçilerin tıkış tıkış bir vaziyette fabrikalarda üretim yapmasına kimse ses çıkarmıyor. Yemekhanelerde toplu yemek yenmesine bir şey denilmiyor. Servislerde de tehlike var ama kimse görmüyor. İş bizim fabrikaların dışında toplanmamıza gelince nedense yasaklar kısıtlamalar başlıyor. Kongrelerdeki, cenazelerdeki kalabalıklar için koronavirüs yok. Fakat ekmeği için çocuklarına evine daha çok yiyecek götürmek, biraz daha rahat yaşamak için 1 Mayıs’ta alanlarda sesini duyurmak isteyen biz işçiler için mi koronavirüs var? Bana göre çözüm birlerini iktidar yaptığımızda bizleri düşünmüyorlarsa, ekmeğimizi küçültüyorlarsa bir başka seçimde başka bir partiyi iktidar yapabilmeliyiz, buna gücümüz var. Yani takım tutar gibi parti tutmamalıyız. Bir parti bize zarar veriyorsa ondan vazgeçebilmeliyiz. Evrensel okurlarına selamlar sevgiler.

ÖNCEKİ HABER

"İşçi çok öfkeli, kıvılcım bekliyor"

SONRAKİ HABER

1 Mayıs'a giderken kadın işçilerin taleplerini kadın dernekleri ile konuştuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa