27 Nisan 2021 16:55

İşyerlerinde 1 Mayıs kutlamaları yayılıyor

İzmir ve Ankara’da belediye işçileri yaptıkları basın açıklamalarıyla 1 Mayıs’ı kutlarken İstanbul ve Gebze’de de işyeri kutlamaları başladı.

Fotoğraf: Ismaco Tekstil

Paylaş

İşçiler, iktidarın İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ı yasaklamasına işyerlerinde yaptıkları eylemlerle cevap veriyor.

İzmir ve Ankara’da belediye işçileri yaptıkları basın açıklamalarıyla 1 Mayıs’ı kutlarken İstanbul ve Gebze’de de işyeri kutlamaları başladı.

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu üyelerinden DERİTEKS’in örgütlü olduğu Tuzla OSB’deki İsmaco Tekstil’de işçiler yaptıkları eylemle 1 Mayıs’ı kutladı. Gebze’de ise Gebze Sendikalar Birliği üyelerinden Petrol-İş’in örgütlü olduğu Novares’te işçiler eylem yaptı.

Yapılan açıklamalarda pandemi döneminde işçilerin canını riske atarak çalıştığını belirten işçiler, pandemi gerekçesiyle 1 Mayıs’a yasak getirilmesine tepki gösterdi. "Tam kapanma" denilerek getirilen yeni kısıtlamalardan da muaf tutulduklarını belirten işçiler, gerçek bir tam kapanma istediklerini, patronlara değil halka destek verilmesini ve hızlı bir şekilde aşılamanın yapılmasını istedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs'a giderken kadın işçilerin taleplerini kadın dernekleri ile konuştuk

SONRAKİ HABER

Antep'te sendikalar: Salgının faturasının emekçilere yıkılmadığı bir dünya istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa