27 Nisan 2021 17:26

Emek Partisi Manisa: Açıklanan önlemler tam kapanma koşullarını sağlamıyor

Emek Partisi Manisa İl Örgütü, "tam kapanma" adı verilen kısıtlama kararlarına ilişkin açıklama yaptı, "İktidarın politikaları sermayey kazandırır" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kovid-19 salgınına dair yeni önlemleri açıklamasının ardından Emek Partisi Manisa İl Örgütü, "tam kapanma" adı verilen kısıtlama kararlarına ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada konuşan EMEP Manisa İl Yöneticisi Burak Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarif ettiği kapanmanın tam kapanma koşullarını sağlamadığını belirtti.

Zorunlu iş kolları dışında üretime ara verilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Emekçilerin evde kalmasını garanti altına alacak sosyal ve ekonomik güvenceler sağlandığı takdirde bir tam kapanma uygulanmış olacaktır” dedi.

İktidarın açıkladığı önlemlerin virüs yayılımını bir ölçüde engelleyeceğini fakat salgını tam anlamıyla ortadan kaldırmayacağını söyleyen Yılmaz, önlemlerin göstermelik olduğunu ifade etti.

“1 MAYIS’I ÖNLEMEK İÇİN KAPANMAYI FIRSATA ÇEVİRİDİLER”

Salgının önlenmesi için asıl ihtiyacın sağlık örgütleri tarafından belirlenen “tam kapanma” koşullarıyla gerçekleşebileceğini söyleyen Yılmaz, emekçilerin mücadelesi olmadan, iktidarın bu talepleri sermayedarların karşısına koymayacağını ifade etti. İktidarın açıkladığı kapanma kararlarını 1 Mayıs’ı önlemek için de bir fırsata çevirdiğini ifade eden Yılmaz, emekçilerin kendi geleceklerini kurtarmak için mücadele etmek dışında başka bir seçeneği olmadığını belirtti.

“İKTİDARIN POLİTİKALARI İŞÇİYE DEĞİL SERMAYEYE KAZANDIRIR”

1 Mayıs yaklaşırken emekçileri birlik, mücadele ve dayanışma, tam kapanma ve yaygın aşılanma hakkı için bulundukları her alanda seslerini yükseltmeye çağırdıklarını söyleyen Yılmaz, “Kovid-19 pandemi süreci birçoğumuza çok şey öğretti, bunlardan en önemlisi ise bu memleketin tepesine meteor da yağsa fabrikalar sermayenin iktidarını devam ettirmek için üretime devam edecek. Buna itiraz etmenin, birlikte mücadele etmekten başka bir yolu yok. İktidarın politikaları işçiye değil sermayeye kazandırır. Madem ki 1 Mayıs günü işçiler emekçiler çalışmaya devam ediyor o zaman işyerlerimizi, mahalleleri ve evlerimizi bütün bu fırsatçılığa karşı bir bayram alanına dönüştürelim” diye konuştu. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 lira ikramiye zammını emeklilere "müjde" gibi duyurdu

SONRAKİ HABER

Ali Şeker: Polis, gözaltına alınan Sinbo ve SML işçilerini hastanede darbetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa