27 Nisan 2021 21:16

EMEP Keçirören İlçe Örgütü 1 Mayıs'a dair açıklama yaptı

Emek Partisi Ankara Keçiören İlçe Örgütü, 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Ankara Keçiören İlçe Örgütü, 1 Mayıs'a dair basın açıkaması yaptı.

“İş Ekmek Özgürlük”, “Yaşasın 1 Mayıs” sloganlarının atıldığı eylemde açıklama yapan EMEP İlçe Başkanı Seyfettin Pektaş, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü 2020 raporuna göre yardıma muhtaç hane sayısının bir yılda 102 kat arttığını, faturalarını ödeyemeyen 107 bin hanenin elektriğinin kesildiğini, 51 bin 500 hanenin doğagaz aboneliğinin iptal edildiğini, onbinlerce esnafın kira ve vergisini dahi ödeyemediği için kepenk kapattığını söyledi.

Ancak yandaş müteahhitlerin kira bedelleri, futbol kulüplerinin milyarlarca lira borçlarının ötelendiğine dikkat çeken Pektaş, “Üretici köylüler ise bankalara olan borçları nedeniyle haciz kıskancındadır. İşsizlik yüzünden eve ekmek götüremeyen işçiler intihar etmektedir. Saray bürokratları ve yandaşlar 3,4,5 maaş birden almaktadır. Bu da yetmezmiş gibi Borsa İstanbul’da huzur hakkı adı altında maaşlarına yüzde 33 zam yapılmıştır. Oysa asgari ücret zammı 4 ayda eriyip bitmiştir” dedi.

Pandemi bahanesiyle 1 Mayısın yasaklanmasına tepki gösteren Pektaş, “Yasaklar olmasaydı bu sorunlara karşı taleplerimizle alanlarda olacaktık. Ancak önümüzdeki 1 Masyılarda yine 1 Mayıs’larda olacağız. Yaşasın 1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mısır ve Libya ile dostluk gurubu kurulması tezkeresi TBMM'de kabul edildi

SONRAKİ HABER

Tuzluçayır'da kadınların 1 Mayıs'ı engel tanımadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa