28 Nisan 2021 09:22

1 Mayıs İç Anadolu’da da kutlanacak

Kayseri, Kırşehir, Sivas, Aksaray, Niğde ve Konya'da işçi ve emekçiler 1 Mayıs'ı kutlayacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İç Anadolu'da da işçi ve emekçilerin 1 Mayıs kutlama takvimleri netleşti. 

KAYSERİ: 1 MAYIS YASAKLARA SIĞMAZ!

Kayseri’de Emek ve Demokrasi Bileşenleri’nin almış olduğu ortak karar doğrultusunda 29 Nisan Perşembe günü saat 13.00’da Cumhuriyet Meydanı basın açıklaması yapılacak. Açıklamayı KESK dönem sözcüsü Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal yapacak. 

“1 Mayıs yasaklara sığmaz” şiarıyla çalışmalarını sürdüren bileşenler “tam kapanma” açıklamasına tepki gösterdi. Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal, “Pandemi sürecinde eğitim emekçilerinin iş yükü arttı. Sendikamız pandemi de öğretmenlerin aşılanması için taleplerimizi her fırsatta dile getirdik. Pandemi de emekçilerin düşünülmediği, eğitimde eşitsizliğin giderek arttığı bir süreçte eğitim emekçileri olarak 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” dedi. 

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü 1 Mayıs çalışmaları kapsamında metal, tekstil ve mobilya fabrikalarında çalışan işçilere seslendi. “Güvenceli İş, İnsanca Yaşam, Hak ve Özgürlükler Mücadeleyi Büyütelim” çağrısında bulundu. AKP’nin lebalep kongrelerine atıfta bulunan Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Başkanı Ahmet Akarsu, “AKP kongrelerinde kalabalık ile övünenler işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma gününü ‘tam kapanma’ adı altında yasaklamıştır. 1 Mayıs yasaklara sığmaz diyoruz. İşçilerin, kadınların, gençlerin talepleri için bir araya gelmesi, 1 Mayıs’ı kutlaması haktır. Tüm emekçileri 1 Mayıs’ta alanlara çağırıyoruz” diye konuştu.  

Sol Parti Kayseri İl Temsilciliği 1 Mayıs çalışmaları kapsamında pankart ve dövizlerini hazırladıklarını söyledi. “1 Mayıs’a Sol Parti olarak güç vereceğiz” denildi. CHP Kayseri İl Teşkilatı 1 Mayıs’a üyelerine mesaj atarak, taleplerle katılacağını bildirdi. DİSK Emekli Sen ve Tüm Emekli Sen 1 Mayıs kapsamında hazırlıklarını tamamladı. 

TÜRK İŞ KAYSERİ BASIN BİLDİRİSİ YAYIMLADI

Türk İş Kayseri Temsilcisi İdris Güven, “Bu 1 Mayıs’ta pandemiden dolayı program yapmayacağız. Basına ve işyerlerine taleplerin sıralandığı basın bildirimizi yayınladık” diye konuştu. 

KIRŞEHİR: İŞYERİ KUTLAMALARI YAPILACAK

Kırşehir’de 1 Mayıs kutlamaları 29 Nisan Perşembe günü saat 14.00 da meydanda yapılacak. DİSK’e bağlı Genel İş, Birleşik Metal İş ile Eğitim Sen ve Eğitim İş’in organize ettiği basın açıklamasına siyasi partiler de katılarak destek verecekler. 

Dün meydanda bildiri dağıtan Genel İş üyesi işçiler tüm emekçileri yasaklara karşı ve hakları için yapacakları eyleme çağırdı. Ayrıca yapılacak basın açıklaması öncesi de BMİS’in örgütlü olduğu Çemaş Döküm fabrikasında işçiler bildiri okuyarak 1 Mayıs’ı kutlamaya hazırlanıyor. 

SİVAS: ANMA VE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK 

Sivas’ta demokrasi güçleri “Emeğe kölelik ve ölüm dayatan kapitalist barbarlığa karşı umut; birlik, mücadele ve dayanışma da” dedi. 29 Nisan Perşembe günü 12.30’da Sivas Kongre Etnografya Müzesi bahçesinde anma ve basın açıklaması yapacaklarını belirtti. 

AKSARAY: “UMUT YANA YANA”

Aksaray’da 1 Mayıs 29 Nisan Perşembe günü 15.30’da 15 Temmuz Meydanı’nda “Umut yan yana” şiarıyla basın açıklaması yapılacak. 

NİĞDE: EĞİTİM SEN TEMSİLCİLİĞİNDE AÇIKLAMA YAPILACAK 

Niğde’de 1 Mayıs açıklaması 29 Nisan Perşembe günü 13.00’da merkezde Eğitim Sen tarafından yapılacak. 

KONYA'DA ORTAK AÇIKLAMA

Konya'da 1 Mayıs 29 Nisan Perşembe günü 14.00 da Gedavet Parkında ortak açıklama ile kutlanacak. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Sözleşmesi görseline bile tahammül yok!

SONRAKİ HABER

1 Mayıs’a giderken taleplerimizi yükseltiyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa