28 Nisan 2021 09:59

Benim 1 Mayıs talebim güvenceli gelecek nitelikli eğitim

Birileri instagram’dan evde kalmayı öğütlüyor. Onlar evden on yıl çıkmasın yine yaşarlar, paraları var. Ama ben sabah dükkânı açmazsam olmuyor işte…

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Ercan RUZİKAR

Hacettepe Üniversitesi

 

Ben Aile ve Tüketici Bilimleri 3. sınıf öğrencisiyim. Küçüklüğümden beri çalışmaya alışkınım. Ama bu bir sene beni hiç olmadığı kadar zorladı. Hem iş hem eğitim aynı anda gitmiyor. Ya derse giriyorum ya da çalışmak zorunda kalıyorum, her gün bu ikilemde kalıyorum. WhatsApp’ta arkadaş gruplarından derse dair bilgiler alabiliyorum. Ödevleri ve sınavları da yine bu şekilde öğreniyorum. Bir hafta önce de derslerin bazılarında devam zorunluluğu olduğunu öğrendiğimde yandık dedim.

Bütün bu sıkıntılarına rağmen çalışmak bugün daha da zorunlu bir hal aldığı için çalışıyorum. Etrafıma baktığımda ya kripto para ya da bahis oynayan birçok arkadaşım olduğunu görüyorum. Bunun sebebi de yoksulluğun artması bence. Bizlere sürekli “evde kal” diyorlar ama bu şartlarda evde kalmak imkânsız. Çalışmak zorundayız. Ama kendileri Instagram’dan evde kalmayı öğütlüyor. Onlar evden on yıl çıkmasın yine yaşarlar, paraları var. Ama ben sabah dükkânı açmazsam olmuyor işte…

Diğer yandan mezun olmaya yaklaştık. Seneye staj var. Elimdeki bilgiyle nasıl halledeceğim stajı bilmiyorum. Yani eğitim verimliliği, iş yoğunluğu ve derslerin niteliksizliğiyle düşüyor. Böyle olunca ne olacak diyorum. Stajı hadi diyelim hallettik, sonrasında mezun oluyoruz. Nasıl iş bulacağım? Bu da bir taraftan aklımı kurcalıyor.

Belki çalışan öğrencilere yönelik liste hazırlanabilir, ya da ders saatleri öğrencilerin genelinin ortak iradesiyle belirlenebilir. Yani uzun lafın kısası bu sene 1 Mayıs’a giderken hem çalışan hem okuyan biri olarak güvenceli gelecek ve nitelikli bir eğitim talebini dile getirmek istiyorum.

ÖNCEKİ HABER

Avrupa, borsa, kripto para: Çözüm mü illüzyon mu?

SONRAKİ HABER

Bugünden ses çıkarmamız gerek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa