29 Nisan 2021 00:28

Koska işçisi yazdı: Patronlara dokunmayıp 1 Mayıs’ı yasaklıyorlar!

"Üretimi artırarak çok yoğun çalıştığımız bu pandemi döneminde iktidar bu duruma hiçbir şey yapmayıp, patronlara dokunmayıp, 1 Mayıs’ı yasaklıyor."

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Koska işçisi
İstanbul

Merhaba Evrensel okuru işçi ve emekçi kardeşlerim. Bu mektubu Avcılar’da kurulu bulunan Koska’da çalışan bir işçi olarak yazıyorum.

Her şeyden önce fabrikada biz işçilere hiçbir değer verilmiyor. Çalışma koşulları ağır, yemek molalarında verilen yemekler bizim için besleyici değil. Pandemi döneminde alınan önlemler yeterli değil. Zaten çalışırken gerekli mesafe kuralları sağlanamıyor. Bizim üzerimizde çok fazla üretim baskısı var ve herkes endişe içerisinde çalışıyor.

Bizlere içeride öneri kağıtları dağıtılıyor ama yaptığımız öneriler hiçbir şekilde dikkate alınmıyor. Geçen gün işe yeni başlayan bir arkadaşla konuştum, “Koska’ya seni çeken ne oldu” diye sordum. Bana “Fabrika dışarıdan güzel gözüküyor ve çevremde fabrikayı iyi anlattılar” diye cevap verdi. Sonrasında o arkadaşla tekrar konuştuğumda “Koska hiç de dışarıdan anlatılan gibi değilmiş” dedi. Fabrikada her sene 20-30 lira gibi komik zamlar yapılıyor. Eski ve kıdemli bir kısım işçi, yeni olan bir altındaki çalışanı ezmeye çalışıyor. Aslında tüm bu olumsuzluklar birçok işçi arkadaşı rahatsız ediyor ama işyerinde bilinçsiz arkadaşımız da çok fazla olduğu için birlikte hareket etme konusunda zayıfız.

Üretimi artırarak çok yoğun çalıştığımız bu pandemi döneminde iktidarın bu duruma hiçbir şey yapmayıp, patronlara dokunmayıp 1 Mayıs’ı yasaklamasını da doğru bulmuyorum. Çünkü 1 Mayıs biz işçilerin sorunlarını dile getirdiği bir gündür. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs’ını kutlarım.

ÖNCEKİ HABER

Avcılar Belediyesi işçileri: Biliyorlar ki işçi sokağa çıktığında ‘Açım’ diyecek

SONRAKİ HABER

DİSK-AR: 'Tam kapanma' yok, on milyonlar çalışmaya devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa