30 Nisan 2021 05:20
Son Güncellenme Tarihi: 30 Nisan 2021 09:32

Bu nasıl "tam kapanma"? | Uygulamanın ilk gününde toplu taşımada yoğunluk

İstanbul'da 'Tam kapanma'nın ilk gününde toplu taşımada yoğunluklar yaşanıyor. Metro, "Yolcu yoğunluğu nedeni ile ek seferler düzenlenmektedir" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, kabine toplantısının ardından duyurduğu 17 günlük “tam kapanma” uygulaması başladı. 

Uygulamanın ilk gününde İstanbul’da çalışmak zorunda olan yurttaşlar bu sabah yollara düştü.

Ancak özellikle metro ve tramvay hatlarında yoğunluk yaşandığı gözlendi. Yaşanan yoğunluk üzerine Metro İstanbul bir açıklama yaptı. Metro İstanbul'un Twitter'daki hesabından paylaşılan bilgi notunda, "Hatlarımızda yaşanan yolcu yoğunluğu nedeni ile yoğun olan hatlarımızda ek seferler düzenlenmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Kısıtlamadan muaf olanlar yoğunluktan dolayı şaşkın olduklarını dile getirdi.

"AKŞAM EVE NASIL GİDERİM DİYE DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM"

DHA’nın haberine göre; kısıtlamanın ilk gününde bu kadar trafik olmasına şaşırdığını söyleyen Mustafa Kara, "Bu sabah kalktığımda dışarının çok sakin olacağını düşünüyordum. Ancak çok yoğun trafik var. Ben Küçükçekmece'den geliyorum orada da bu yoğunluk var. Dün giden yazlıkçıların devamı bu yoğunluğu oluşturuyor diye düşünüyorum. Çünkü bu kadar insanın izin alıp dışarı çıkması mümkün değil. Ben de toplu taşıma kullandım. Şimdi işe gidiyorum. Kısıtlamanın ilk gününde İstanbul'da bu kadar trafik ve yoğunluk olmasına şaşırdım. Akşam eve nasıl giderim diye düşünmeye başladım" dedi.

"İNANILMAZ BİR TRAFİK VAR"

Yolların bu kadar yoğun olmasına şaşkın olduğunu belirten Mustafa Atasoy ise, "Bugün dışarı çıkıp çıkmamak konusunda kararsızdım. Dışarı çıktığımda gördüm ki herkes dışarıda. Ben de şu an Avcılar'dan geliyorum. İnanılmaz bir trafik var" diye konuştu.

Avcılar ve Küçükçekmece'de de trafikte yoğunluk yaşanıyor.

ANKARA DA YOĞUN

Başkentte de tam kapanma döneminin ilk gününde, trafikte yoğunluk yaşandı. Ayrıca toplu ulaşım araçları ile duraklarda da çok sayıda vatandaşın olduğu görüldü.

İŞÇİLERİN YÜZDE 61'İ MUAF

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi’nin (DİSK-AR) raporuna göre, 3 hafta uygulanacak "tam kapanma" işçileri kapsamadı. İşçilerin yüzde 61'i tam kapanmadan muaf, yüzde 22'si kısmen muaf sektörlerde çalışıyor. (HABER MERKEZİ)

{{431802}} 

 

ÖNCEKİ HABER

İsrail'de Lag BaOmer Bayramı kutlamalarında izdiham: 44 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Hindistan'da 386 bin 452 ile günlük Kovid-19 vaka sayısında yeni bir rekor kırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa