Ezgi Örme tekstil işçileri 1 Mayıs'ı kutladı: Bu ateşi söndüremezsiniz!
İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Ezgi Örme fabrikasında sendikasız olarak çalışan tekstil işçileri işyerlerinde 1 Mayıs'ı kutladı, "Bu ateşi söndüremezsiniz" dedi.
İstanbul Bayrampaşa’da bulunan sendikasız Ezgi Örme fabrikasında çalışan tekstil işçileri işyerinde 1 Mayıs bildirisi okudu. 1 Mayıs’ın ortaya çıkışını hatırlatan işçiler, “Bu ateşi söndüremezsiniz” dedi.
Tekstil işçileri, yaptıkları açıklamada 1 Mayıs’ın tarihçesine değindi. Asırlar önce işçilerin başlattığı mücadele sonucu 8 saatlik iş gününün kazanıldığını dile getiren işçiler, “İşçilerin sözleri hâlâ kulaklarımızda, ‘Biz sadece, fabrikada çalışan, akşam eve geldiğinde yemek yiyip yatan ve ertesi gün yeniden çalışan köleler değiliz. Düşünmek ve yaşamak istiyoruz’ diyorlardı” dedi.
İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Ezgi Örme fabrikasında sendikasız olarak çalışan tekstil işçileri işyerlerinde 1 Mayıs'ı kutladı
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) April 30, 2021
"Ellerimiz birbirine kenetlenerek, aynı ağızdan türkü söyleyip aynı sofradan yemek yiyip o güzel geleceğe beraberce bakıyoruz"https://t.co/lgTx9aT5bc pic.twitter.com/SaVP2oJumB
Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan günler yaşamak istediklerini dile getiren işçiler, “Çocuklarımızın güzel günlere uyanmasını istiyoruz. Haramilerin saltanatında değil hayatı yaratanların eşit, özgür kardeşçe dünyasında yaşamak istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Elbette bu isteğimize kavuşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Bir sınıfın evladı, işçi sınıfının evladı olan her birimiz ellerimiz birbirine kenetlenerek, aynı ağızdan türkü söyleyip, aynı sofradan yemek yiyip o güzel geleceğe beraberce bakıyoruz. İşçi sınıfının Birlik, Mücadele, Dayanışma Günü 1 Mayıs’ımız kutlu olsun” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et