30 Nisan 2021 19:23

ODTÜ öğrencileri pandemi döneminde emek piyasasındaki dönüşümü tartıştı

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri, DİSK/Tekstil Antep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen ile “Pandemi döneminde emek piyasasındaki dönüşüm” isimli online etkinlik düzenledi.

ODTÜ öğrencilerinin düzenlediği online etkinlikten ekran alıntısı

Paylaş

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri, 1 Mayıs’a giderken DİSK/Tekstil Antep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen ile “Pandemi döneminde emek piyasasındaki dönüşüm” isimli bir etkinlik düzenledi. Pandeminin daha fazla kâr elde etmek için bir fırsata dönüştürüldüğünün altı çizilen etkinlikte pandemi döneminde sınıf çelişkilerinin daha da derinleştiği vurgulandı.

20 Milyon insanın "tam kapanma" adı altında işletmelerde dip dibe çalıştığını söyleyen Mehmet Türkmen, bunun hem işçiler açısından hem de tüm toplum açısından bir tehdit olduğunu belirtti.  Sadece acil ihtiyaçların üretiminin değil diğer iş kollarında da üretimin devam ettiğini ifade eden Türkmen mess-safe, izole üretim tesisleri, kapalı devre çalışma gibi uygulamalarla işçilerin sağlığının hiçe sayıldığının altını çizdi.

"KURTULUŞ, İŞÇİ SINIFI SAFINDA MÜCADELEDEN GEÇİYOR"

İşçilerin kendilerini yeniden üretimini eskisi gibi sürdüremediğini ekleyen Türkmen, aynı zamanda endüstri 4.0, insansız üretim, tam otomasyon gibi tartışmaların pandeminin gösterdikleriyle gerçekçi olmadığını ekledi. Kapitalizmin temel çelişkilerinin buna mahal vermediğini söyleyen Türkmen, aynı zamanda işçi sınıfının kendi gücünü gördüğünü vurguladı. Beyaz yakalıların gittikçe işçileştiğinin altını çizen Türkmen, kurtuluşun işçi sınıfı safında bir mücadeleden geçtiğini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Manisa’dan işçiler: Tam kapanma için üretimin de durması lazım

SONRAKİ HABER

Gazi Anadolu Lisesi mezunları: Gelecek portresi çizmekte zorlanıyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa