1 Mayıs 2021 07:33

Bornova temizlik işçileri 1 Mayıs taleplerini sokaklara taşıdı

1 Mayıs’ı kutlayan Bornova Belediyesi temizlik işçileri, “Her yer 1 Mayıs” diyerek çöp kamyonlarına astıkları taleplerini içeren pankartlar ile Bornova sokaklarında konvoy yaptı. 

Bornova temizlik işçileri 1 Mayıs taleplerini sokaklara taşıdı

Fotoğraf: Evrensel

İzmir'de Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube örgütlü olduğu Bornova Temizlik İşleri Şantiyesinde 1 Mayıs kutladı. “Her yer 1 Mayıs her yer mücadele”, “Saraylar sizin sokaklar bizim”, “Sermayeye değil emekçiye bütçe” sloganları atan temizlik işçileri, çöp kamyonlarına astıkları taleplerini içeren pankartlar ile Bornova sokaklarında konvoy yaptı.


Fotoğraf: Evrensel

“İnsan onuruna yaraşır gelir, sosyal güvenlik hakkı istiyoruz”, “İşsizlik sigortası fonunun talan edilmesine son verilsin”, “Belediye şirket işçilerine kadro ve eşit haklar verilsin”, “Kod 29 zulmüne son verilsin” yazılı pankartları çöp arabalarına asan işçiler, “Çalışıyorsak 1 Mayıs’ı kutlarız” diyerek tüm gün Bornova sokaklarında talepleri ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

Şantiyede kısa bir konuşma yapan Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç, 1 Mayıs yasak değilse de işçilerin çalışmaya devam ettiğini hatırlatarak, “1 Mayıs’ı yasaklayanlara karşı 1 Mayıs yasaklanamaz her işyerinde, bulunduğumuz her yerde 1 Mayıs’ı kutlayacağız” derken şube sekreteri Uğur Nazlıoğlu ise aşı ve gerçekçi önemlerin alınması taleplerini yineledi. (İzmir/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et