02 Mayıs 2021 16:08

Hindistan’da sol partilerden hükümete: Oksijen, aşı, maddi destek!

Kovid-19 salgınında vaka ve can kaybı sayılarının rekor kırdığı Hindistan’da komünist ve sol partiler, yayımladıkları ortak açıklamayla hükümeti derhal harekete geçmeye çağırdı.

Fotoğraf: Amarjeet Kumar Singh/AA

Paylaş

Hindistan’da komünist ve sol partiler ortak açıklama yayımlayarak hükümeti ülkedeki acil durum karşısında derhal harekete geçmeye çağırdılar.

1 Mayıs’ta yayımlanan ve uluslararası işçi sınıfıyla dayanışma mesajı da verilen açıklamada, “Salgınla mücadele ve emekçilerin haklarını koruma mücadelesinde işçi sınıfımızla birlikteyiz” denildi.

Açıklamada, uyarıları dikkate almayarak salgının yayılmasına göz yuman Naredna Modi’nin başbakanlığındaki merkezi BJP hükümeti eleştirilerek derhal önlem alınması çağrısı yapıldı.

Açıklama şöyle:

“Hindistan bugün, bağımsızlıktan bu yana yaşanan en kötü sağlık krizinin pençesinde. Daha da kötüsü, salgın şiddetlenmeye devam ediyor. Salgınla mücadele etmek, insanların hayatlarını ve geçim kaynaklarını korumak için acil önlemlerin, merkezi hükümet tarafından savaş dönemi temelinde alınması gerekiyor.

Acilen şunlar yapılmalıdır:

  • 1. Tüm hastanelere ve ihtiyacı olan kişilere oksijen tedarikinin garanti altına alınması.
  • 2. Ülke genelinde Ücretsiz Evrensel Aşılama programı başlatılması. Bütçeden ayrılan 35 milyar rupinin kullanılması. Başbakanlık Yardım Fonu için toplanan paraların kullanılması ve Central Vista projesi için ayrılan paranın aşı temini için harcanması.
  • 3. Yetkili tüm tesislerin hem aşı hem de hayat kurtaran ilaçları üretmeleri için gerekli ruhsatlandırılmanın yapılması.
  • 4. Temel ilaç ve oksijen fiyatlarının sıkı bir şekilde kontrol edilmesi. İstiflenmelerinin ve kara borsaya düşmelerinin engellenmesi.
  • 5. Gelir vergisi ödeme grubu dışındaki tüm ailelere en az 7500 rupi verilmesi, tüm ihtiyaç sahiplerine ücretsiz tahıl dağıtımı.

Hükümet, özellikle pandeminin hızla yayıldığı kırsal alanlara derhal hastane yatakları, ventilatörler, yoğun bakım üniteleri sağlamalıdır.

Önerilerimizin hiçbirine aldırış etmeyen bu hükümet tüm bir yılı heba etti, süper yayıcı etkinlikleri destekledi.

Şimdi, Hindistan daha fazla zaman kaybetmeyi göze alamaz.

Hükümet yukarıdakileri derhal yerine getirmelidir. Aksi takdirde, merkezi hükümet görevde kalmaya devam etme ahlaki yetkisini tamamen kaybeder."

İMZACILAR

Açıklamada imzası bulunanlar şöyle:

  • Hindistan Komünist Partisi (Marksist),
  • Hindistan Komünist Partisi,
  • Hindistan Komünist Partisi (Marksist-Leninist)-Kurtuluş,
  • Tüm Hindistan İleri Bloku,
  • Devrimci Sosyalist Parti.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

83 yaşındaki hasta mahpusa "Turp gibisin" raporu

SONRAKİ HABER

Çalışma izni görev belgesinin geçerlilik süresi 7 Mayıs gecesine kadar uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa