3 Mayıs 2021 07:24
/
Güncelleme: 09:46

22 ilde valilikler eliyle içki satışı durduruldu

Valilerin başkanlığında toplanan il umumi hıfzıssıhha kurulları, kısıtlamalar boyunca içki satışını yasaklama kararı aldı. Dün sabah itibarıyla 17 Mayıs’a kadar yasak açıklayan il sayısı İstanbul dahil 22’ye ulaştı. Tüm valiliklerin aynı yönde karar alacağı belirtiliyor.

ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI ÜLGÜR GÖKHAN: YASAĞA KARŞIYIM, ONAYLAMAK ZORUNDA KALDIM

Yasak kararına il hıfzıssıhha kurulunda bulunan CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da onay verdi. Cumhuriyet'e konuşan Gökhan, “Alınan kurul kararında sadece alkol satışının yasaklanması yok. Diğer olumlu kararlar da var. Kamu görevlisi olarak imzalamak zorundasınız” dedi.

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu  kararıyla alınan içki satışı yasağı kararında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de imzası ve onayı olduğu iddia edildi. Konuya dair belediyeden yapılan açıklamada iddialar reddedildi. 

"MAHKEMELERE BAŞVURU YAPACAĞIZ"

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar “Genelgeye aykırı karar alındığı için yürütmeyi durdurmak için mahkemelere başvurularımızı yapacağız. Valiliklere de ihtarlarımızı çektik. Derneğimiz mücadelesini sürdürecek” dedi. Dündar “Genelgeye göre zaten ruhsatında ‘tekel bayisi’ veya ‘büfe’ yazan işletmeler kapalıydı. Bizim işletmelerin yüzde 80’inin ruhsatı ‘bakkal, market, kuruyemiş’ olduğu için açıktı. Ürün bazlı bir kısıtlama yoktu, herkes satışını yapıyordu. Alkol bazlı değil ruhsat bazlı bir kısıtlama, mağduriyet vardı. Ama inatlaşmalar sonucu şu ana kadar yasak kararları alındı. Alkolün pandemi veya sağlıkla ilgili hiçbir bağlantısı yok” 

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş ise, “Bu yasak genelgede yok. Yasak kararı mülki amirliklerin iradesine bırakıldı. Çünkü alkol yasaklanması kanunen yasa çıkartılarak olur. Fakat pandemi döneminde veya bu tarz olağaüstü dönemlerde mülkü amirliklerin inisiyatifine bırakılıyor. Hukukçularla konuştum. Mülki amirliklerin bile ‘alkol yasak’ kararını vermesi kanunen suçtur. Yasa çıkartılmadan alkol yasaklanamaz” (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yağma iklimi

Yağma iklimi

Enerji şirketlerinin patronlarının bizzat yönetimine girdiği Saray iktidarı, “iklim değişikliğiyle mücadele” adı altında sermayeye yeni kaynak aktarma hazırlığında. İktidarın Meclise getirdiği tasarıya göre karbon emisyonu ticareti sistemi kurulacak, “atmosferi kirletme hakkı” alınıp satılan bir mala dönüşecek. Sistem karbon ticareti zenginleri yaratırken, halka zehir kalacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et