04 Mayıs 2021 10:32

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: AYM'yi kaldıracak galiba, belki Yargıtay'ı da kaldırır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli'nin yeni Anayasa çağrısına dair "Metni görmedik ama AYM'yi kaldıracak galiba. Belki Yargıtay’ı da kaldırır. Zaten kararı Saray veriyor" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu | Fotoğraf: DHA

Paylaş

MHP'nin yeni Anayasa çağrısına yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Metni görmedik ama Anayasa Mahkemesi'ni kaldıracak galiba. Belki Yargıtay’ı da kaldırır. Zaten kararı Saray veriyor" dedi.

Yeniçağ TV'de Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında da  "Daha bakan olmadan önce bu kişinin Sayın Emine Erdoğan’ın adını kullanarak çıkar sağladığı iletiliyor ama siz onu getirip bakan yapıyorsunuz. Onu bakan yaptığınız andan itibaren, siz eşinizin adını kullanarak onun çıkar sağlamasını kabul etmiş oluyorsunuz. Onu o koltuğa getiren de görevden ayrılmalı" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ayrıca "Yap-işlet-devret olan tüm projeleri kamulaştıracağız. Doğmamış çocuklarımızın sırtına yük oldu bunlar. Maliyeti hesaplanacak, makul bir kâr eklenecek. 'Al paranı' diyeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"ZATEN KARARI SARAY VERİYOR"

"Metni görmedik ama Anayasa Mahkemesini kaldıracak galiba. Belki Yargıtay’ı da kaldırır. Zaten kararı Saray veriyor. Ne diyor Sayın Bahçeli, 'Tek kişilik hükümet yönetimini tahkim etmemiz lazım'. Daha ne kadar tahkim edeceksiniz. İstediğinizi yapabiliyorsunuz. Ataması, kararı, vermediğiniz ne kaldı. Parti Kapatma ve kurma yetkisi de Erdoğan’a verilmiş herhalde, o 100 maddenin içinde o da var."

"RUHSAR PEKCAN'I O KOLTUĞA GETİREN DE GÖREVDEN AYRILMALI"

"Ticaret Bakanı, onun şirketine sağlanan gümrük ayrıcalığı... Daha bakan olmadan önce bu kişinin Sayın Emine Erdoğan’ın adını kullanarak çıkar sağladığı iletiliyor ama siz onu getirip bakan yapıyorsunuz. Onu bakan yaptığınız andan itibaren, siz eşinizin adını kullanarak onun çıkar sağlamasını kabul etmiş oluyorsunuz. Onu o koltuğa getiren de görevden ayrılmalı. Evini tamir etti, devlet ödedi."

"RÜŞVET ALANI BÜYÜKELÇİ YAPARSANIZ ÜLKE BU HALE GELİR"

"Devlet şirket gibi yönetilemez. Şirket bile 'basiret' kuralıyla yönetilir. Kim Dışişleri Bakanı? Mevlüt Çavuşoğlu mu, Hulusi Akar mı, İbrahim Kalın mı? Kim belirliyor dış ilişkileri… 2013’de diyorum ki 'Mısır’la kavga etmeyin. Türkiye güçlü bir ülkedir, bu pozisyonumuzu koruyalım içişlerine karışmayalım'. Ben bunu söylediğimde beni darbecilikle suçladılar. Şimdi gidip yalvarıyorlar. 'Bizimle barışın' diyorlar. Devletin ne olduğunu biliyorum, siz devlette liyakatı yok eder, rüşvet alanı büyükelçi atarsanız ülke bu hale gelir."

"İHALE TAKİPÇİSİ MİLLETİN VEKİLİ Mİ OLUR?"

"Hitler’in Almanya’sını da düşünün, böyle bir şey olabilir mi? Nerede eski milletvekili varsa 'Aman DEVA’ya, Gelecek Partisi’ne gitmesin' diye büyükelçi yapıldı. Türkiye’nin itibarı? Ne itibarı? İtibarı ne kadar israf yaparım öyle görüyorlar. Önce şunu vadediyoruz. Parlamentoya sevk edeceğimiz ilk kanun siyasi ahlak kanunu olacak. İhale takipçisi milletin vekili olur mu? Bunu temizleyeceğiz."

"YAP-İŞLET-DEVRET OLAN TÜM PROJELERİ KAMULAŞTIRACAĞIZ"

"Yap-işlet-devret olan tüm projeleri kamulaştıracağız. Doğmamış çocuklarımızın sırtına yük oldu bunlar. Gelecek kuşakları biz borçlandırabilir miyiz? Ama intikam duygusuyla değil. Maliyeti hesaplanacak, makul bir kâr eklenecek. 'Al paranı' diyeceğiz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Tabip Odası: Böyle kapanma olmaz 

SONRAKİ HABER

Tabipler: Yoğun bakımlar hâlâ dolu; test, etkili filyasyon ve hızlı aşılama şart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa