05 Mayıs 2021 17:36

Sezen Aksu'dan siyasi iktidara İkizdere tepkisi

"Bizim iktidarlara verdiğimiz geçici yetki, yaşam alanlarımız ve hayatlarımız elimizden alınsın diye değil… Halkınıza böyle davranmakta ısrar ederseniz meşruiyet kaybetmişsiniz demektir."

Fotoğraf: Lubunya/Wikimedia Commons (CC-BY-SA 4.0)

Paylaş

Sanatçı Sezen Aksu, Rize İkizdere'de İşkencedere Vadisi’nin Cengiz İnşaat tarafından taş için talan edilmesine karşı direnenlere destek açıklaması yaptı. Aksu, AKP iktidarına "Bizim iktidarlara verdiğimiz geçici yetki, yaşam alanlarımız ve hayatlarımız elimizden alınsın diye değil... Halkınıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir” diye seslendi.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat’ın İşkencidere Vadisi’ni taş ocağı için talan etme girişimine karşı İkizdere halkının direnişi sürüyor. İkizderelilere destek açıklamaları da peş peşe geliyor.

Son olarak sanatçı Sezen Aksu da bir açıklama yaparak, doğa katliamına tepki gösterdi. Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu memleket bizim, analarımızın, babalarımızın, çocuklarımızın memleketi... Bizim iktidarlara verdiğimiz geçici yetki, yaşam alanlarımız ve hayatlarımız elimizden alınsın diye değil... Halkınıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir” dedi.

TARKAN DA DESTEK MESAJI PAYLŞAMIŞTI

İkizdere'deki direnişe sanatçı Tarkan'dan da destek gelmişti. Tarkan, Rize'de çektirdiği iki kare fotoğrafla birlikte “Canım memleketim Rize, canım İkizdere, canım hemşehrilerim! Acılı feryadınızı duyuyorum. İçim yanıyor benim de. Doğanızı, yurdunuzu korumak istemekteki haklı isyanınızı derinden hissediyorum ve bu mücadelenizde tüm kalbimle yanınızdayım. Her gün memleketimizin doğasını, toprağını para ve güç uğruna feda edenler; çocuklarımıza, yarınlarımıza miras bırakacağımız güzel memleketimize bu katliamları reva görenler, bi durun artık! Yeter!" mesajını paylaşmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kovid-19'da 29 Mart'tan bu yana en az test yapılan gün oldu, yeni vaka 26 bin 476

SONRAKİ HABER

Aydın Geri Gönderme Merkezinde tutulan İranlı mülteciler: Psikolojimiz kötüye gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa