06 Mayıs 2021 05:46

ABD'den Kovid-19 aşılarında fikri mülkiyet hakkı ve patentin askıya alınmasına destek

Beyaz Saray'ın ardından, ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, koronavirüs aşılarında fikri mülkiyetin kaldırılmasını desteklediklerini açıkladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Koronavirüs (Covid-19) aşılarının üretim kapasitesini artırmak için fikri mülkiyetin kaldırılmasını desteklediklerini, Dünya Ticaret Örgütünde (DTÖ) gerekli müzakerelere katılacaklarını bildirdi.

Tai, bu konuda DTÖ'deki müzakerelere aktif olarak katılacaklarını belirterek, kurumun fikir birliğine dayalı yapısı ve ilgili konuların karmaşıklığı dikkate alındığında bu müzakerelerin zaman alacağını aktardı.

BEYAZ SARAY DA DESTEK VERMİŞTİ

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği basın toplantısında, Covid-19 aşılarının üzerindeki fikri mülkiyet haklarının kaldırılmasının gündemde olduğunu ancak bu konuda bir karar alınmadığını belirtmişti.

UĞUR ŞAHİN KARŞI ÇIKMIŞTI

Alman ilaç firması BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin ise Covid-19 aşılarının üretim kapasitesini artırmak için fikri mülkiyetten vazgeçmenin doğru bir yol olmadığını, bunun yerine üretim lisansları verilmesi gerektiğini dile getirmişti.

Dünya Bankası Başkanı David Malpass da gelişmiş ülkelerin ellerindeki fazla aşı dozlarını mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde gelişmekte olan ülkelere göndermeleri çağrısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünyanın en yüksek aşılama oranına ulaşan Şeyseller’de vakalar artıyor

SONRAKİ HABER

İmgenin suskunluğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa