06 Mayıs 2021 07:12

Zeytinburnu'nda bir süre önce boşaltılan bina çöktü

Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde daha önce boşaltıldığı öğrenilen 5 katlı bina çöktü.

Zeytinburnu | Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde daha önce camları patladığı için boşaltıldığı öğrenilen 5 katlı bina çöktü.

Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olayda sokakta bulunan otomobiller hasar aldı. Ekipler, enkazı kaldırmak için gün boyu çalıştı. Çalışmalara akşam saatlerinde ara verildi. Enkaz alanı metal paravanlarla kapatılırken, çalışmalara yarın devam edileceği öğrenildi. 

Otomobili enkaz altında kalan Harun Gökben, "Deprem oldu sandım. Karşı bina yıkıldı. Benim aracım enkaz altında kaldı. Allah'a şükür cana gelmedi. Daha önceden önlem alınsaydı 4-5 araç enkaz altında kalmazdı." dedi.

İMAMOĞLU: İSTANBUL'UN EN KRİTİK MESELESİ 200 BİN RİSKLİ YAPI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde çöken 5 katlı Hilal Apartmanı'nın binanın enkazında inceleme yaptı. İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak ve zabıta ekiplerinin eşlik ettiği İmamoğlu, yaptığı açıklamada, "Mahallenin ortasında bulunan ruhsatsız bir yapı, insanlarımızın farkına varmasıyla, can kaybı olmadan süreci atlatmış olduk. Biz de hızlıca çevrenin tetkiki ile ilgili kendi birimlerimize talimat verdik. Yakın çevrede yapı stoğuyla ilgili analizlerimizi yapıyoruz, hızlıca alınması gereken tedbirler var ise valiliğin oluşturduğu kriz merkezinde gündeme taşıyor olacağız” dedi. 

Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un en kritik meselesi, çare bulmak zorunda olduğumuz en kritik meselesi, bizim tespitlerimize göre şu an öngörülerimize göre 200 bine yakın riskli yapının bir şekilde dönüştürülmesi. Başımıza iş gelmeden umarım bu sorunu bir çözüme kavuştururuz” diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi: 6 Mayıs son değil, emperyalizme karşı mücadelenin işaret fişeğidir!

SONRAKİ HABER

İİSŞP 1 Mayıs'ı değerlendirdi ve 15-16 Haziran'a çağrı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa