06 Mayıs 2021 21:43

Denizler, Bursa’da Üç Fidan Parkı'nda anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 49'uncu yıl dönümünde Bursa’da anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türkiye Devrimci Gençlik hareketi önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 49'uncu yıl dönümünde Üç Fidan parkında anıldı.

Üç Fidan parkında yapılan anmaya Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Emek Partisi Bursa İl Başkanı Hasan Özaydın, Sol Parti Bursa İl Başkanı Uğur Kurt ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın anıtlarına karanfiller bırakıldı.

Üç Fidan parkında yapılan anmada konuşan 68’liler Vakfı eski temsilcisi Betül Kuyucu, “Üç fidanı anmak için burada toplandık. 68 önderlerini Türkiye’de ki devrimci mücadeleyi başlatıp halka yayan değerlerimizin bıraktıkları mücadeleyi bugünde sürdürüyoruz” dedi.

Her yıl anmayı sabah yaptıklarını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Bu yıl pandemi nedeniyle gündüz yapmak zorunda kaldık. Denizler emperyalizme karşı verdikleri mücadelede tam bağımsız Türkiye diyerek öldüler. Onların mücadelesi önünde saygıyla eğiliyoruz. Bugün denizlerin verdiği mücadelenin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha bugün görüyoruz. Denizlerin görüşleri her zaman bizim yolumuza önderlik edecek” diye konuştu.

DEVRİM VE SOSYALİZM MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

Denizler idam edildiği günden bu yana bu ülkede binlerce Deniz bu topraklarda mücadelesini sürdürüyor diyen Emek Partisi Bursa İl Başkanı Hasan Özaydın, “Denizler faşizme, emperyalizme karşı halkların kardeşliği temelinde ve bağımsız bir Türkiye için mücadele ettiler. Sınıfsız ve sınırsız bir dünya özlemiyle mücadelelerini sürdürdüler. Bizler onların mücadelesi olan devrim ve sosyalizm mücadelesini sürdürmek görevi düşmüştür. Bizler bu mirasa sahip çıkıyor ve mücadele ediyoruz. İdam kararını verenleri kimse hatırlamazken Denizleri on binler, yüzbinler alanlarda meydanlarda anılıyor” dedi.

Bizler Denizleri anmakla yetinmiyoruz diyen Sol Parti Bursa İl Başkanı Uğur Kurt, “Onların mücadelelerini bugüne ve geleceğe taşımak bizim sorumluluğumuz. Denizlerin verdiği mücadele bugün halen güncel durumda. Mücadelemizde yaşayacaklar, onları saygıyla anıyoruz” dedi.

Tam bağımsız Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz diyen Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, “bugün çocuklarımıza halen üç fidanın isimlerini verdiklerini” söyledi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ZMO Adana Şube Başkanı Korkut: Günü kurtaran kararlar üreticiyi üretimden koparacak

SONRAKİ HABER

Rıfat Ilgaz 110 yaşında | Bizim sınıfın şairi ve yazarı Rıfat Ilgaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa