07 Mayıs 2021 15:53

İngiltere, Türkiye'yi 10 gün otel karantinası uygulanan kırmızı listeye dahil ediyor

İngiltere, Türkiye'yi "kırmızı listeye" dahil ediyor. Öte yandan Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da değil İngiltere'de oynanması için başvuru yapıldı.

Fotoğraf: Arif Bektaş/Evrensel

Paylaş

İngiltere, 12 Mayıs'tan itibaren Türkiye'nin ülkeye girişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan "kırmızı listeye" dahil edildiğini duyurdu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, gelişmeyi Ulaştırma Bakanı Grant Shapps açıladı. Uygulama, 12 Mayıs Çarşamba günü yerel saatle 04:00 itibarıyla başlayacak ve Türkiye'nin yanı sıra Nepal ve Maldivler de kırmızı listeye eklenecek.

Uygulama Birleşik Krallık'ta oturma izni olan Britanya, İrlanda ve diğer üçüncü ülke vatandaşlarını kapsıyor. Oturma izni bulunmayanların girişleri ise reddedilecek.

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor. Otel karantinasının yaklaşık 1750 sterlinlik masrafı oluyor ve bunu da yolcuların kendisinin karşılaması gerekiyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNİN İSTANBUL'DA DEĞİL, İNGİLTERE'DE OYNANMASI İÇİN BAŞVURU

Öte yandan Bakan Shapps, İngiliz taraftarların Manchester City ile Chelsea arasında 29 Mayıs'ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finali için İstanbul'a gitmemeleri gerektiğini de söyledi. Shapps, final maçının İngiltere'de oynanması için UEFA'ya başvurduklarını, İngiltere Futbol Federasyonu ile UEFA arasında görüşmelerin sürdüğünü, finalin İngiltere'de oynanabileceğini ancak bu konuda son kararı UEFA'nın vereceğini belirtti.

İngiltere, kırmızı liste uygulamasını farklı varyantların ülkeye girişini engellemek için yaptığını söylüyor. Son eklemelerle birlikte listedeki ülke sayısı 40'ı geçti. 

Ülkede yurt dışı seyahatlerle ilgili olarak 17 Mayıs Pazartesi günü yeni bir sisteme geçilecek. Ülkeler yeşil-sarı-kırmızı kategorilere ayrılacak ve her kategorideki ülke için farklı bir sistem uygulanacak. Yeşil listedeki ülkelerden gelenlere herhangi bir karantina zorunluluğu bulunmuyor. Sarı listedeki ülkelerden gelenler 10 gün belirtecekleri adreste karantinada kalacak. Kırmızı listedeki ülkelerden gelenler ise otelde karantina altına alınacak. Karantina kurallarının ihlalinin tespiti halinde ise cezai yaptırım uygulanacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AYM, Şule İdil Dere hakkındaki başvuruyu reddetti

SONRAKİ HABER

Kolombiya'da neler oluyor? | Evrensel yazarı Ertan Erol'la konuştuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa