09 Mayıs 2021 18:04

Ceylanpınar'da A101 işçileri, Kod 49'dan işten atıldı

Mağaza Market-Sen, Urfa Ceylanpınar’da 2 A101 işçisinin satış müdürü ve bölge sorumlusunun keyfi tutumuyla Kod 49 ile işten atıldığını duyurdu.

Fotoğraf: Murat Uysal

Paylaş

Mağaza Market-Sen A101 Koordinasyonu, Urfa Ceylanpınar’da 2 A101 işçisinin, satış müdürü ve bölge sorumlusunun keyfi tutumuyla, Kod 49 ile işten atıldığını bildirdi.

Mağaza Market-Sen’den yapılan açıklamada “A101 patronları; işçilerin başına 'zabit' diye atadığı sorumluların ağalık uygulamalarından sorumludur. Bu uygulamalardan vazgeçeceksiniz, Ceylanpınar’da attığınız işçileri derhal işe alacaksınız” denildi.

İşçilerin çalıştıkları süre boyunca sorumlular tarafından baskıya ve tehditlere maruz kaldığı söylenen açıklamada, işçilern bu gidişata itiraz ettiğinde "Seni işten atacak güce sahibiz, ya çalışın ya da istifa edin" denilerek çıkmaza sürüklendiği aktarıldı.

Açıklamada "A101’in bölge sorumluları, satış müdürleri kendini işçilerin ağası zannediyor. Keyfiyete bağlı olarak uyguladıkları eziyet, baskı ve işten atma ağalık düzenine duydukları hasretten geliyor. Ancak kölelik de ağalık da yoksul köylülerin, emekçi halkın mücadelesiyle tarihe gömüldü. A101’de ve tüm zincir marketlerde işçilere, bu çürük ağalık düzenini hâlâ dayatmak istiyorlar. Ne Ceylanpınar’da ne de A101’in o 10001 mağazasında buna geçit vermeyeceğiz. Sendikamız işten atılan işçilerin sonuna kadar yanında olacak. Bu sorumlular attıkları her adımın bedelini yargı karşısında mutlaka verecekler" denildi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Tarım işçisi ailenin anlattıkları emekçilerin yaşadıklarının çarpıcı bir örneği

SONRAKİ HABER

Adana Demirspor 26 yıl sonra Süper Lig’e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa