10 Mayıs 2021 18:21

"Loca" inşa eden şirket lütfetti: Akçakese Sahili'ne halk serbestçe girebilecekmiş

İstanbul Şile'deki Akçakese Sahili'ne boydan boya "loca" inşa eden şirket, "Sahile istediğiniz yerden gelinebilir eskisi gibi ama tabii ki locaların cüzi bir miktar karşılığını verecekler" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Şile'deki Akçakese Sahili'ne boydan boya "loca" inşa eden şirket, "Sahile istediğiniz yerden gelinebilir eskisi gibi ama tabii ki locaların cüzi bir miktar karşılığını verecekler" açıklamasında bulundu.

Şile’nin doğa harikası sahillerinden olan Akçakese Sahili, kaçak yapılaşma iddialarıyla gündeme geldi. Şile Belediyesi yetkilileri ile plajın işletmesini alan Peacock Turizm firmasının yetkilileri sahilde basına açıklamalarda bulundu.

BELEDİYE: KIYI KANUNUNA MUHALEFET EDİLMEYECEK

DHA'nın aktardığına göre Şile Belediyesi Hukuk Danışmanı Avukat Ali Kahraman, “Söz konusu alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bize 2017 yılında protokolle teslim edilen bir alan. Bu alan içerisinde protokole uygun olarak bir biz yatırımcıya kiraya verdik. Ve kıyı kanununa hiçbir şekilde muhalefet etmeyecek şekilde nitelikli turizm yapılmasını sağlayacak bir bölge olarak burayı düşünüyoruz. Burada beton yok, demonte yapılar söz konusu, tabiata zarar veren herhangi bir yapılaşma da söz konusu değil. Tamamen mevsim bittiğinde çıkarılıp, kaldırılıp götürülebilecek yapılar söz konusu" dedi.

Vatandaşın sahile girmesini engelleyecek bir kapının söz konusu olmadığını belirten Kahranan, "Vatandaş girip istediği gibi burada plajdan faydalanacak. Kesinlikle halkın girişi serbest olacak” dedi.

ŞİRKET, "ELİT BİR TESİS" YAPMAYA ÇALIŞIYORMUŞ

Peacock Turizm firmasının ortağı Mark Majani ise yapılaşmanın kaçak olmadığını ifade ederek "Hepsi seyyar, mobil… Çok özel, elit bir tesis yapmaya çalışıyoruz. Ben buraya büyük bir yatırım yapıyorum. Öteki yatırımcılar da gelsinler. Nereden baksanız 6 milyon TL sahil için yatırım yapıyoruz. Biz ruhsatı ihale usulü ile aldık belediyeden, belediye de ortağımız yani. Yatırımı biz yapıyoruz, onlarla kâr paylaşımı da yapıyoruz" diye konuştu.

LOCALAR, ŞEZLONG, ŞEMSİYE ÜCRETLİ

Kıyı kanununa göre haklın plaja girmesinin engellenmemesi gerekiyor. Şirket yetkilisi de "Sahile istediğiniz yerden gelinebilir eskisi gibi ama tabii ki locaların cüzi bir miktar karşılığını verecekler. Akçakese’ye özel bir şey de yapacağız, özel indirimli olacak, İstanbul’dan gelene farklı, Akçakese’den gelene farklı bir şey olacak. İstediği yerde oturabilir. Ama localar, şezlong, şemsiye karşılıklı. Nereye gidersen öyle zaten” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trakya ve Marmara Belediyeler Birliğine: Doğaya sahip çıkın, halkla hareket edin

SONRAKİ HABER

5 partiden ortak İsrail bildirisi: Bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa