11 Mayıs 2021 09:34

Ford Otosan işçisinin mektubu: Ford için önemli olan siparişler

"Patron için Ford işçisi ne düşünüyor, ne istiyor bunların bir önemi yok. Sipariş önemli, müşteri önemli, yıl sonu kârı önemli…"

Fotoğraf: Ford Otosan Basın Bülteni

Paylaş

Bir Ford Otosan işçisi
Kocaeli

Ford Otosan yine şaşırtmadı. Ford için işçinin ve yaşamının hiçbir kıymeti olmadığını yine kanıtladı. Nasıl mı yaptı? Üretimin duracağını Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamadan öğrenen bizler, üretim tarihinin 7 Haziran’a çekildiğini sendika temsilcilerinin attığı mesajla öğreniyoruz. Her fırsatta bizim onlar için ne kadar önemsiz olduğumuzu kanıtlıyorlar. Biz köle miyiz? Gel deyince gelelim, git deyince gidelim. Üstüne üstlük kaynağı bizim paralarımızla oluşan İşsizlik Fonu olan kısa çalışmadan yararlanarak maaşımızı ödediği için teşekkür etmemiz mi bekleniyor?

Hükümetle ne kadar da benziyorsunuz! 17 gün adı tam kapanma olan ama tüm fabrikaların çalıştığı bir ortamda virüs kontrol altına alınmış gibi yapılıyor. Halbuki bu tam kapanma değil yalandan kapanma. Sonrasında her yeri açacakları anlamına gelen açıklamalar yapıyorlar. Malum, ülkede ekonomik kriz var ve döviz açığımız var. Bunu gidermek adına yapılmış, hayali, iyimser bir hava oluşturmak için böyle yapıldı diye düşünüyorum.

Sonuçlarına gelirsek, maalesef daha kötüye gidecek. Böyle giderse 2022’de dünyada biten virüs bizde devam edecek. Zaten turizm için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu turistlerle temasta olanlar aşılanacak anlamına gelen açıklamalar yaptı. Bize hafta sonları ev hapsi ve gelen turistlere test zorunluğu yok. Buyurun test bile olmadan uçağa binin, bu ülkede istediğiniz gibi eğlenin, virüs size yok demek değil midir? Bu ne demektir, benim vatandaşımın hiçbir değeri yok demektir. Biz pandeminin başından beri aşı olmak isterken, ücretsiz test yapılsın derken, kulaklarını tıkayanlar bunlar değil mi? Hükümet için para neredeyse o önemli, turist gelsin de mutasyonlu virüs mü yayılmış, her gün 300 küsur vatandaş mı ölmüş, bunların hiçbir önemi yok. Patron için de Ford işçisi ne düşünüyor, ne istiyor bunların bir önemi yok. Sipariş önemli, müşteri önemli, yıl sonu kârı önemli. Yıllık izin durumumuz belirsizliği koruyor, belki bir turist görme umudumuz olsa bize de aşı yapmak akıllarına gelirdi. Ama evden işe, işten eve giden bizlerin aşı olmasına gerek görmeyecekler kesin. Hayatlarımız önemli, en az zenginlerin hayatı kadar önemli, sahip çıkalım!

ÖNCEKİ HABER

Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu ve CHP'li İlgezdi'den İstanbul Sözleşmesi türküsü

SONRAKİ HABER

İyidere Liman İnşaatı projesi, Cengiz Holding’e bedelinin iki katına ihale edilmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa