11 Mayıs 2021 23:25

Sağlık-İş üyesi işçiler: Bizler toplu sözleşmemizi hep birlikte yürüttük

"Biz işçiler olarak uzun yıllardır sürdürdüğümüz sendikal mücadeleler sonucunda kazanılan haklardan taviz verilmeyeceğini dosta düşmana gösterdik."

Logo: Dokuz Eylül Üniversitesi

Paylaş

Sağlık-İş üyesi işçiler
İzmir

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü ve sendikamız arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile ilgili kimi yayın organlarında çıkan haberler sonrası özellikle bu mektubu yazmak istedik. 

Yanlı ve iftira boyutundaki ithamların aksine, Dokuz Eylül Üniversitesinde sendikamızın taraf olduğu toplu iş sözleşmesi süreci, taslağın hep birlikte hazırlanması ile başlamıştır. Sonrasında ise yine işçilerle ve sendika yönetimi olarak hep birlikte sözleşme metni haline getirilerek Rektörlük ile görüşmeler başlamıştır. Görüşme süreci Rekörlüğün özelikle maddi konulardaki tutumlarından dolayı çok sıkıntılı geçmiş ve 12 oturuma yayılmıştı. Ancak bu görüşmelerde hiçbir şekilde sözleşme maddelerinden taviz verilmedi, süreç azami şeffaflıkla devam ettirildi. Sözleşme görüşmelerinin her oturumu sonrası gerek yüz yüze gerekse WhatsApp gruplarından sürekli olarak bilgilendirildik. Hatta pandemi nedeni ile sendika şubemizde online olarak yapılan görüşmelere bizlerin katılımı sağlanmış ve büyük çoğunluğunun onayıyla toplu iş sözleşmesi lehimize kazanımlarla masada imzalanmıştır. Bu süreç, Türkiye’deki üniversite hastanelerinde aynı dönem imzalanan toplu iş sözleşmeleri arasında gerek ücret artışı, gerekse özlük hakları ve sosyal kazanımlar açısından örnek bir süreçtir.

Böylesine şeffaf olarak yürütülen TİS sürecinin bu şekilde karalamalara maruz bırakılması, sürece dahil olmaktan imtina eden bir grubun etkisi ile “haber” niteliği kazandırılması hoş karşılanamaz. 

Biz işçiler olarak uzun yıllardır sürdürdüğümüz sendikal mücadeleler sonucunda kazanılan haklardan taviz verilmeyeceğini dosta düşmana gösterdik. Var olan kazanımların daha da ileriye taşınmasını sağlayacak birlik ve dayanışmamız önümüzdeki süreçlerde kazanımları artıracaktır. Birlikteliğimizi kırmak için bir grup anlayışın karalama, gerçek dışı haberlerini kınıyoruz. 

ÖNCEKİ HABER

İsrail Başbakanı Netanyahu şiddet söylemlerini sürdürdü

SONRAKİ HABER

Akademisyen Cuma Çiçek: Kürtçenin kamusal alanda kullanımı sağlanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa