12 Mayıs 2021 08:49

Süleyman Soylu'ya kokain sevkiyatı soruları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kolombiya ve Panama'da Türkiye'ye gönderilmek üzereyken yakalanan kokain yüklü gemileri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

Fotoğraf: SENAN Panama

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Güney Amerika’da Türkiye varışlı gemilerde yakalanan kokainlerle ilgili Türkiye’de soruşturma açılıp açılmadığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Kolombiya’daki Buenaventura Limanı’nda 9 Haziran 2020’de 5 ton, Panama’da ise 5 Mayıs 2021’de Ekvador’daki Bolivar Limanı’ndan yola çıkan 616 paket kokain yakalandığını belirten Öztunç, Meclis Başkanlığı'na sunduğu önergesinde; gemilerin varış noktasının Türkiye olduğuna dikkat çekti.

Öztunç, "Kolombiya’da yakalanan 5 ton kokainin Türkiye’deki alıcısı kimdir? Panama’da yakalanan ve son durağı Mersin limanı olan 616 paket kokainin alıcısı kimdir” sorularını yöneltti.

Öztunç, Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltti:

  • “Yakalanan kokain ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?
  • (Kolombiya’da yakalanan 5 ton kokain) Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bu konuda bir açıklama neden yapılmamıştır?
  • (Panama’da yakalanan 616 paket kokain) Bu kokain konteynırının sevkiyatını yapan firmanın adı nedir? Firma sahipleri kimlerdir? Bu konuda herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?
  • Varış noktası Türkiye olan bu kokain sevkiyatları ile ilgili bir soruşturma açılmış ise bu soruşturmanın sonuçlarını kamuoyuna açıklamayı düşünüyor musunuz?
  • Yakalanan kokain sevkiyatları ile ilgili, basında adı geçen siyasetçi ve kamu görevlileri hakkında bir soruşturma açılmış mıdır?
  • Bu konuda herhangi bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?
  • Son beş yılda ele geçirilen uyuşturucu miktarı ne kadardır?
  • Bu uyuşturucuların ne kadarı deniz yoluyla ülkemize sokulmuştur?​”

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da İsrail'in saldırıları protesto edildi

SONRAKİ HABER

23 oda başkanından İkizdere’ye destek açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa