13 Mayıs 2021 08:29

Mehmet Ağar, Süleyman Soylu'nun sözlerinin ardından özür diledi: Dilim sürçtü

Mehmet Ağar, Süleyman Soylu'nun "Dil sürçmesidir diye hala tekzibini bekliyorum" sözlerinin ardından "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" ifadeleri nedeniyle özür diledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Yalıkavak Marina için "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" diyen Mehmet Ağar, sözleri nedeniyle Emniyet teşkilatından ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan özür diledi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş’a açıklamalarda bulundu. 

"SÜRÇ-İ LİSAN SÖZ KONUSU"

Ağar, Yalıkavak Marina için söylediği sözler nedeniyle şunları söyledi:

“Bütün eleştirilere hak veriyorum. Olayın kızgınlığı ve sinirliliğinden bir sürç-i lisan söz konusu. Emniyet mensubu arkadaşlarımız Bugün Türkiye’de organize suç örgütlerine nefes aldırmıyorlar. Dolayısıyla Bu tabiri kullanmam fevkalede yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum, bundan dolayı kalbi olarak özür diliyorum. Özellikle Sayın İçişleri Bakanı gerçekten çok takdirle kendisini takip ediyorum. Devlet her konuda her yerde vaziyete hakim. O bir kızgınlıkla ağzımızdan o anda çıkan bir söz oldu. Ertesi gün gazetede çıktıktan sonra rahatsız oldum ben. Saygı Bey’i de aradım ben. Kendisine de buradan teşekkür ederim. Bu konuyu uygun bir şekilde aktardı. Ama buradaki kusur benim. Dolayısıyla bütün meslektaşlarımdan özür diliyorum. İnsan ne kadar tecrübeli de olsa kızgınlıkla hata yapıyor. Hatam budur benim, ben de bunu kabul ediyorum." 

MARİNADA TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİNİN PEKİŞMESİ AMACIYLA YÖNETİCİ OLMUŞ

Mehmet Ağar, Bodrum Yalıkavak Marina’da neden yöneticilik görevi üstlendiğine ilişkin soruya ise, “Siyaseti bıraktıktan sonra bazı holding ve şirketlerden yönetim kurulu üyelikleri teklifi geldi, kabul etmedim, etmem de… Cumhurbaşkanımızla Azerbaycan Devlet Başkanı arasında kardeşliğe yakın bir ilişki var. Merhum Haydar Aliyev’den bu yana ‘iki devlet bir millet’ anlayışı var. Üç dört sene önce bu görev marina sahiplerinin ricası üzerine ben bu görevi kabul ettim. Türkiye ile Azerbaycan kardeşliğinin pekişmesi amacıyla bu görevi kabul ettim.”

“BENİM GİDİŞ GELİŞİMDEN DEVLETİN BİLGİSİ VARDIR.”

Mubariz Gurbanoğlu’nun ‘Beni Fethullah Gülen’e Mehmet Ağar götürdü’ iddialarının hatırlatılması üzerine ise Ağar şunları söyledi:

“Geçmişte birlikte ekmek tuz yediğiniz, bugün de hapis hayatında. Cevap verme imkanı olmayan birine fazla bir şey söylemem. İleride cezasını bitirdiğinde nasip olursa her şey konuşulur. Kendisi defalarca oraya gitmiştir herkes bilir, kendisiyle bir kez beraber gittik. Benim gidiş gelişimden devletin bilgisi vardır.”

“SEDAT PEKER İLE MUHATTAP OLMAM”

Sedat Peker’in iddiaları için ise Ağar “Bu şahısla muhattap olmam söz konusu değildir. Dokunulmazlığım yok bir şeyim yok. Devlet her konuda araştırmayı yapar. Zaten kendisinin bu sözleri üzerine bayramdan sonra avukatım yargıya gerekli müracaatları yapılacak. Yüreği yeten gelir Türkiye’ye” dedi.

“OĞLUMLA İFTİHAR EDİYORUM”

AKP Elazığ milletvekili oğlu Tolga Ağar’a yönelik iddialar için ise Ağar şöyle konuştu:

“Oğlumla iftihar ederim. Gurur duyarım. Bu iddialar PKK ve bazı yasa dışı sitelerde ortaya çıkarılmıştır. FETÖ ile ilgili siteler de bunların üzerine atlamıştır. Bunların hepsi yalandır. Allah’tan korkarım, devletten korkarım. Kanundan korkarım. Başka bir şeyden de korkmam. Kimin ne iddiası var buyursun delillerini götürsün. Her türlü araştırmaya soruşturmaya açığım.”

Sedat Peker yayımladığı videoda, Tolga Ağar'ın, Yeldana Kaharman'a tecavüz ettiğini, sonrasında baba Mehmet Ağar'ın Kaharman'ı helikopterle aldırdığını, ve ardından da Kaharman'ın ölü bulunduğunu iddia etmişti. 

NE OLMUŞTU?

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in hakkındaki iddialarının ardından Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşmuştu. Peker’in, Azeri iş insanı Mübariz Mansimov'u tehdit ederek Yalıkavak Marina'ya el koyduğu suçlamasında bulunduğu Mehmet Ağar, “Rica üzerine profesyonel yönetici olarak” orada bulunduğunu söyleyip, “Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek” yanıtı vermişti.

Bugün, Sedat Peker yayımladığı dördüncü videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik de iddialarda bulunmuştu. Soylu bu iddialara yanıt verdiği sosyal medya paylaşımının sonunda Mehmet Ağar’ın bu sözlerine de ayrıca bir not düşmüş ve Ağar ile görüşen Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e yönelik, "İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır"  demişti. Soylu ayrıca Ağar’a cevap olarak da "Bu süreçte 'belki dil sürçmesidir' diye hala tekzibini beklediğim cümle. Biz olmasa idik oraya mafya çökecekti cümlesidir. Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Urfa emniyetinde işkence iddiası: Hakimlik suç duyurusu talebini reddetti

SONRAKİ HABER

5 bin hedefiyle "normalleşme" vakaları yeniden artırır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa