15 Mayıs 2021 05:02

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batı kesimindeki Şati Mülteci Kampı'na saldırdı

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne kara, hava ve denizden bombalı saldırıları devam ediyor. 10 Mayıs'tan bu yana 139 Filistinli hayatını kaybetti, 950 Filistinli yaralandı.

Fotoğraf: Mamoun Wazwaz / AA

Paylaş

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 39'u çocuk, 22'si kadın 139 Filistinli hayatını kaybetti, 950 Filistinli yaralandı.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin batı kesimindeki Şati Mülteci Kampı'nda bir eve düzenlediği saldırıda, çoğu çocuk 10 Filistinli daha hayatını kaybetti.

İsrail savaş uçakları, Şati Mülteci Kampı'nda Ebu Hatab ailesinin yaşadığı eve saldırı düzenledi.

Saldırıda 8'i çocuk, 2'si kadın 10 Filistinli daha hayatını kaybetti. Saldırıda hayatını kaybeden 8 kişinin isimleri Yasemin Hassan (31) isimli kadın ile Ebu Hatab ailesinden Yamin (5), Bilal (10) ve Yusuf (11), El-Hadidi ailesinden Muha (36), Abdurrahman (8), Suheyb (14) ve Yahya (11) şeklinde sıralandı.

Enkaz altındakileri arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu Riş basına yaptığı açıklamada, saldırının gerçekleştiği evden şu ana kadar sağ kurtarılan tek kişinin 2 aylık bebek olduğunu söyledi.

Ebu Riş, Şati Mülteci Kampı'ndaki saldırıyı "katliam" olarak nitelendirmenin bile yetersiz kalacağını dile getirdi.

Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Şati Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen saldırıya karşılık olarak Aşdod, Beersheba'nın roketlerle vurulduğunu duyurdu.

İsrail uçaklarının gece geç saatlerde Gazze'nin kuzeyindeki Tel Kuleybu bölgesine düzenlediği saldırılarda da 2'si kardeş 3 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 39'u çocuk, 22'si kadın 139 Filistinli hayatını kaybetti, 950 Filistinli yaralandı.

UNICEF: 30'DAN FAZLA OKUL HASAR ALDI

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sözcüsü Juliette Touma, Sputnik'e yaptığı açıklamada, İsrail'e ait savaş uçaklarının yoğun bombardımanı neticesinde Gazze Şeridi'nde 30'dan fazla okulun hasar gördüğünü ve tamamının kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

"Bu kesinlikle çocukların eğitimini etkileyecek" diyen Touma, "Ve şimdilik, mevcut durum nedeniyle Gazze'de (hizmet veren) okul kalmadı" ifadelerini kullandı.

VİYANA'DA FİLİSTİN'E DESTEK EYLEMİ ENGELLENDİ

Avusturya'nın başkenti Viyana’da cumartesi yapılması planlanan iki farklı Filistin'e destek gösterisinden biri polis tarafından iptal edildi.

Viyana Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada 'Doğu Kudüs’te Filistinlilerin zorla yurtlarından çıkartılmasına tepki' isimli gösterinin toplumun güvenliği ve huzurunu bozabileceği gerekçe gösterilerek iptal edildiğini duyuruldu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Honda çip sıkıntısı nedeniyle 2021 mali yılı net karında yüzde 10,3 düşüş bekliyor

SONRAKİ HABER

Kolombiya Hükümeti ile Ulusal Grev Komitesi yeniden bir araya gelecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa