16 Mayıs 2021 07:35

1 Haziran'a dek kısıtlamanın olduğu saatlerde alkollü içki satışı yasağı sürecek

İçişleri Bakanlığının 17 Mayıs - 1 Haziran tarihlerinde uygulanacak kısıtlamalara dair yayımladığı genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde alkollü içki satışı sürecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

AKP iktidarı tarafından "tam kapanma" adı verilen ve 17 Mayıs Pazartesi sabah saat 05.00'te sona erecek kısıtlama kararlarının ardından hangi kısıtlamaların uygulanacağına dair İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı. Bakanlığın 17 Mayıs - 1 Haziran tarihlerinde uygulanacak kısıtlamalara dair yayımladığı genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde alkollü içki satışı sürecek.

"Kademeli Normalleşme" adı verilen 17 Mayıs ile 1 Haziran tarihleri arasındaki süreye dair İçişleri Bakanlığı tarafından "Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi" başlıklı genelge yayımlandı. Bu genelgeye göre, hafta içerisinde yer alan günlerde 21.00­-05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise cuma günleri saat 21.00’de başlayıp cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve pazartesi günleri saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

17 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu saatlerde alkollü içki satışı da yapılmayacak.

Genelgede bu hususa dair "Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında izin verilmeyecektir" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kovid aşısı vurulan 65 yaş üstü ve 18 yaş altına ekstra kısıtlama uygulanmayacak

SONRAKİ HABER

Birleşmiş Milletler, İsrail ve Filistin'e müzakere çağrısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa