18 Mayıs 2021 11:25

İkizdere'de gazetecilerin çekim yapması engellendi

Her türlü eylem ve etkinliğin 15 gün yasaklandığı ama Cengiz'in taş ocağı çalışmalarının sürdüğü İkizdere'de çekim yapmak isteyen gazeteciler jandarma tarafından engellendi.

Ekran görüntüsü Zeyep Baş'a ait videodan alınmıştır.

Paylaş

Hüseyin ALTUN
Rize

Eylem ve etkinliklerin valilik kararı ile 15 gün süreyle yasaklandığı İkizdere'de görüntü almak isteyen gazeteciler jandarma tarafından engellendi.

Cengiz Holding'in dolgu alanı projesi için taş ocağı çalışmalarının sürdüğü İkizdere İşkencedere Vadisi girişinde gazeteciler özel mülklerinde bulunan direnişçi kadınlarla görüşmek istedi.

Bu esnada jandarma görevlileri alana giremeyeceklerini ve görüntü alamayacaklarını belirterek gazetecileri engelledi.

Gazeteciler daha sonra İkizdere-Erzurum yolu üzerinden çalışmalarını sürdürdüler.

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ ENGELLEMEYİ KINADI

Gazetecilerin görüntü almalarına yönelik jandarmanın engel çıkartmasına Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Rize Şube Başkanı Gençağa Karafazlı tepki gösterdi.

Karafazlı, Türkiye ve dünyada yakından takip edilen Eskincedere vadisinde neler olup bittiğini kamuoyuna duyurmak isteyen gazetecilere yasak konulmasının halkın haber alma ve yayma hakkını gasp etmek anlamına geldiğini belirtti.

Karafazlı şunları söyledi:

"Ülkemizde Basın özgürlüğünün olduğunu her fırsatta söyleyen siyasal iktidar maalesef İkizdere'de Eskencedere Vadisi'nde neler olduğunu kamuoyundan gizlemeye çalışıyor.

Bu ifade ve düşünce özgürlüğüne aykırı tutumu şiddetle kınıyoruz. İkizdere'de çalışma yapmak isteyen gazetecilerin önündeki engellemelere bir an önce son verilsin. Halkın haber alma hakkına müdahale etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu yapılan suçtur."

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş’ın şampiyonluk kutlamalarına taraftar alınmayacak

SONRAKİ HABER

Ankara'da esnaf vergi levhalarını yaktı: Ekmek teknelerimizi istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa