18 Mayıs 2021 17:45
Son Güncellenme Tarihi: 18 Mayıs 2021 21:59

Sedat Peker, Gazeteci Hadi Özışık ile yaptığı görüşmenin kaydını yayımladı

Süleyman Soylu ile Sedat Peker arasında aracılık yaptığı öne sürülen internethaber.com Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, görüşmeyi yalanladı. Ancak Peker, görüşmenin kaydını yayımladı.

Görsel: Sedat Peker ve Hadi Özışık'ın telefon görüşmesinin kaydına ait ekran alıntısı

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Sedat Peker'e "Yeni video yayınlama, kapatalım bu işi" diye mesaj gönderip göndermediğini sordu. Soylu ile Peker arasında aracılık yaptığı öne sürülen İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, "Böyle yapan şerefsizdir" diyerek kendisini savundu. Peker, bu açıklamanın ardından Özışık ile olan görüşmelerinin kaydını yayımladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Fatih Ertürk'ün Halk TV'de sunduğu Günün Raporu programında, Süleyman Soylu ve Sedat Peker ilişkisine dair bir iddiada bulundu. Soylu'nun kamuoyu açısından kendini kurtarmaya çabaladığını ifade eden Özel, "Süleyman Soylu'ya çok yakın bir gazeteci Sedat Peker ile bir görüşme gerçekleştirdi mi? Yaptığı görüşmede 'Yeni videolar yayınlama. Bakanımız seninle ilgili bir şeyler söyleyecek ama sinirlenme, kapatalım bu işi' dedi mi? Sonrasında Süleyman Soylu'nun Sedat Peker ile ilgili açıklamalarından sonra, Sedat Peker çektiği bir videoyu o gazeteciye yolladı mı? O gazeteci o videoyu Süleyman Soylu'ya izletti mi? Sonra dönüp Peker'e, 'Aman bu videoyu yayınlama' dedi mi demedi mi?'' diye sordu.

Özel, sorduğu soruların ardından, "Süleyman Soylu ve Sedat Peker arasında Süleyman Soylu'ya yakın bir gazeteci, Süleyman Soylu'nun mesajlarını halihazırda iletiyor mu iletmiyor mu?" dedi.

HADİ ÖZIŞIK YALANLADI, "BÖYLE YAPAN ŞEREFSİZDİR" DEDİ

Hadi Özışık ise Halk TV'ye gönderdiği mesajda "Soylu ile Peker arasında haber götürdüğüm yalandır. Böyle yapan şerefsizdir, haysiyetsizdir" ifadeleriyle iddiayı yalanladı.

PEKER GAZETECİ HADİ ÖZIŞIK İLE GÖRÜŞMESİNİ YAYIMLADI

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker ise Twitter hesabında Gazeteci Hadi Özışık ile yaptığı görüşmeyi yayımladı. Hadi Özışık'ın Peker ile konuşmasında Soylu ve oluşan gündeme ilişkin Peker'e bilgi verdiği görüldü. Peker, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli dostlarım, İnternethaber sitesinin sahibi olan hadi özışık - süleyman özışık kardeşler en yakınları olan süleyman soyluyla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem."

HADİ ÖZIŞIK, PEKER'İ ARAYARAK "İSMİMİ NEDEN GEÇİRDİN" DEDİ

Hadi Özışık, yayımlanan videonun ardından Sedat Peker'i arayarak "Benim ismimi neden geçirdin?" diyerek tepki gösterdi. Görüşmeye gidenin kardeşi Süleyman Özışık'ın olduğunu belirten Hadi Özışık, "Benim ismimin orada geçmesi sıkıntı yaratır" dedi.

Peker ikinci görüşmeyi yayımladığı paylaşımında "Anlatımlarımda ismi geçen herkesi uyarıyorum. Beni yalanlamayın, herkesi rezil ederim. Adam gibi dik duracağız. Yoksa yerle yeksan ederim!" ifadelerini kullandı.

Peker'in videoları yayımlamasının ardından Hadi Özışık, Habertürk'te yayımlanan ve konuk olacağı duyurulan Açık ve Net programına katılmadı. (HABER MERKEZİ)

{{433016}}

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Gençlerin sunduğumuz imkanları en iyi şekilde değerlendirmesini bekliyoruz

SONRAKİ HABER

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nı alarak aynı sezonda ikinci kupanın da sahibi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa