19 Mayıs 2021 04:39

Murat Birdal: İşsiz kalan, mutsuzlaşan gençler kripto piyasalara yöneliyor

ODTÜ İktisat Emek Gençliği Bitcoin Webinarında konuşan İÜ İktisat bölümü öğretim görevlisi Murat Birdal, iş bulma imkanları daralan ve mutsuzlaşan gençlerin bu piyasalara yöneldiğine dikkat çekti.

Arka plan fotoğrafı: Pixabay

Paylaş

ODTÜ İktisat Emek Gençliği, İstanbul Üniversitesi İktisat bölümü öğretim görevlisi Murat Birdal ile “Bitcoinin popülerliği nereden geliyor?​” isimli bir webinar düzenledi. Bu piyasanın ‘devrimci bir proje’ olmaktan uzak olduğunu dile getiren Birdal, “Sermayenin olduğu yerde devrimci proje olmaz” dedi.

Konuşmasına tarihsel olarak varlık balonlarından başlayan Murat Birdal, bu balonların ortak özelliğinin para arzının genişleme dönemi olmaları ve ekonomideki büyümenin buna eşlik edememesi olarak açıkladı. Birdal, "Bitcoinin altın gibi sınırlı arzı olması, kimlik gizliliği sağlaması ve düşük işlem maliyeti yönleriyle başlangıçta avantajlı olduğunu söyleyen Birdal, pandemiyle birlikte eve kapanma, maddi yardımların yetersizliği ve değişen tüketim alışkanlarıyla birlikte insanların coinlere yöneldiğini belirtti. İçkin değer biçmenin zor olduğu kripto paraların manipülasyona açık olduğu ifade eden Birdal, gençlerin iş bulma imkanlarının daralması, işsizlik ve mutsuzluğun gençleri bu piyasaya yönlendirdiğini açıkladı.

Bu piyasanın “devrimci bir proje” olmaktan uzak olduğunu dile getiren Birdal, “sermayenin olduğu yerde devrimci proje olmaz” dedi. Son olarak bu piyasanın gençleri bireysel kurtuluş yollarına ittiğini söyleyen Birdal, sosyalistlere bu noktada görev düştüğünü vurguladı.

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Myanmar'da ordunun darbe karşıtlarına saldırıları sonucu ölenlerin sayısı 805'e çıktı

SONRAKİ HABER

Kolombiya'da protestolar devam ediyor, ulusal grev çağrısı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa