21 Mayıs 2021 14:18

Samsun'da Filistin halkı ile dayanışma eylemi yapıldı

Samsun'da KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve Türk-İş, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Fotoğraf: Gençağa Karafazlı

Paylaş

Samsun'da KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve Türk-İş, Filistin halkı ile dayanışma eylemi yaptı.

Protestoya katılanlar adına basın açıklamasını okuyan BES Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, İsrail’in Doğu Kudüs ve Gazze’ye 11 gün boyunca devam eden saldırılarının bilançosuna değindi. Tuluk, "Emperyalistler ve işbirlikçilerinin, kendi çıkarları ve gelecekleri için, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren politikaları bölge halkları için acı, gözyaşı, yoksulluk ve savaş dışında bir şey üretmemiştir ve üretmeyecektir. İsrail devletini yönetenler başta olmak üzere emperyalistlerin bölgedeki uzantıları kendi gelecekleri ve çıkarları için insanların yaşamlarını yitirmesi ve ait oldukları toprakları terk etmek zorunda bırakılmasını din ve ulusalcılıkla perdelemeye çalışması, Ortadoğu’nun tüm halklarının barış içerisinde bir arada yaşama iradesini engelleyemeyecektir." dedi.

“İTALYAN EMEKÇİLERİNİ SAMSUN'DAN SELAMLIYORUZ”

İtalya’da Livorno liman işçilerinin İsrail’e gidecek gemiye silahların yüklenmesini engelleyerek Filistin halkı ile dayanışmanın nasıl olması gerektiğini ortaya koyduğunu belirten Tuluk, "Livorno limanı Filistin halkına yönelik katliamın suç ortağı değil' diyen emekçileri Samsun'dan emek ve meslek örgütleri olarak selamlıyoruz." dedi.

“EMPERYALİSTLER KAYBEDECEK, DİRENEN FİLİSTİN HALKI KAZANACAK”

Tuluk açıklamasında şunları söyledi:

"Filistin halkının verdiği bu haklı ve meşru mücadele; ABD-İsrail emperyalizminin yok etme pratiğiyle engellenemez. Geçmişte olduğu gibi bugün de Doğu Kudüs’te savunmasız halka saldıran ve onları öldüren işgalci İsrail, Filistin topraklarının işgalinin meşruiyetini sağlayamayacaktır. Bu vesile ile başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplumu Filistin halkına yönelik zulme karşı etkin ve samimi tutum almaya, mazlum Filistin halkından yana kalıcı barışı ve adaleti tesis etmeye çağırıyoruz. Emperyalistler kaybedecek direnen Filistin halkı kazanacak." (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu İzmir'de sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Kolombiya'da bir kazanım daha: Neoliberal sağlık reformu rafa kalktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa