21 Mayıs 2021 10:16

Didim’de yetkili sendika Eğitim Sen oldu

Didim'de 1 üye fazlası ile yetkili sendika Eğitim Sen oldu.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mayıs günü gerçekleşen yetki ile sendika belirleme işlemi sona ermesi üzerine, Eğitim Bir Sen tarafından yapılan itiraz sonucu yeniden toplantı düzenlendi. Didim’de en çok üyeye sahip olan Eğitim Sen (204), ikinci sırada gelen Eğitim Bir Sen’i (203) bir üye fazlalığı ile geride bırakarak, yetkiyi alan sendika olmuştu. 21 Mayıs tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yeniden düzenlenen toplantının yasal olmadığını ifade eden Eğitim Sen Didim Baş Temsilcisi Belkıs Kahraman, “Mücadelemiz sonucu toplantının yasal olmadığı kabul edildi ve Didim’de yetkili sendika Eğitim Sen oldu” dedi.

“HER ŞEYE RAĞMEN YETKİ EĞİTİM SEN'İN”

Toplantı sonrası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yapan Kahraman, “Geçtiğimiz gün 1 üye fazlalığı ile aldığımız yetkili sendika Eğitim Sen olmuştur. Yasada açıkça belirtilen iki iş günü geçmiş olmasına ve yazıda hiçbir şerh olmamasına rağmen bugün sayıları düzenlemek için yeniden toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantı yasal değildir” dedi.

Mahkeme yolunun açık olduğunu ifade eden Kahraman, “Biz bile gereken 15 günlük sürede bütün takiplerimizi, araştırmalarımızı özenle yaptık. Çıkan sayılar nettir. Bununla ilgili hiçbir itiraz söz konusu değildir. Her şeye rağmen yetki Eğitim Sen’indir” dedi. (Aydın/EVRENSEL)

Reklam