23 Mayıs 2021 10:35

Pervin Buldan: Savaş Buldan ve arkadaşları devleti yönetenler tarafından öldürüldü

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Sedat Peker’in “faili meçhul” cinayete kurban giden eşi Savaş Buldan hakkında yaptığı açıklamayla ilgili bir mesaj paylaştı.

Görsel, 1994 yılında öldürülen iş insanı Savaş Buldan'ın kızı Zelal Buldan'ın Twitter hesabından paylaştığı aile fotoğrafı

Paylaş

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker’in Kürt iş insanları cinayetlerinde Mehmet Ağar'ı işaret etmesinin ardından açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Yıllardır söylüyoruz, Savaş Buldan ve arkadaşları devleti yönetenler tarafından öldürüldü” dedi.

Sedat Peker, YouTube üzerinden yayımladığı videoyla, Kürt iş insanlarının cinayetleriyle ilgili eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve eski MİT'çi Korkut Eken'i işaret etti. Peker’in iddialarının ardından Twitter hesabından açıklama yapan, 3 Haziran 1994’te gözaltına alındıktan sonra katledilen iş insanı Savaş Buldan’ın eşi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Yıllardır hep söyledik şimdi yine söylüyoruz. Savaş Buldan ve arkadaşları devleti yönetenler tarafından öldürüldü. Cinayeti işleyenler göstermelik yargılandı ve beraat etti. Şimdi yeniden başa dönüyoruz ve yargılanmaları için girişimde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker, bugün yayımladığı 7'inci videodaki konuşmasında, 90'lı yıllarda işlenen kimi faili meçhul cinayetler için dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’ı işaret edip şunları söyledi:

"Bu Mehmet Ağar var ya, Emniyet Müdürlüğü döneminde en iyi arkadaşları Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin, Savaş Buldan, tüm uyuşturucu işi yapanlar bunun arkadaşı. ‘Kürt iş adamları’ diyorlar ya hayır, hepsi uyuşturucu işi yapıyor. Hepsinden para aldı. Hepsi de her işlerini hallediyordu. En son siyasete girerken tüm geçmişini temizlemek için Milli Güvenlik Konseyine bir sunum yaptı, o zaman Tansu Hanım, onu ikna etti. Sonra Milli Güvenlik Konseyine ‘Devletler kendi gelecekleri için bu tip eylemler yapabilir’ şeyinde bir sözlü karar çıkartırıp sonra başladılar hepsini öldürmeye… Vallahi vatan, millet için yapmadı yahu, yemin ediyorum onun için yapmadı. Kendi geçmişini temizlemek için yaptı." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail ne umdu, ne buldu?

SONRAKİ HABER

Çocukları, Uğur Mumcu'nun sözünü hatırlattı: Dikkatler saldırgana çevrilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa