24 Mayıs 2021 00:28

Zonguldak İl Özel İdaresinde onlarca sürgün

Hak kayıplarına karşı açtıkları davayı kazanan Zonguldak İl Özel İdaresi çalışanları sürgün edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Zonguldak İş Mahkemesinde ücret artışları ve sosyal hakları konusunda yanlış uygulama yapılarak haklarının gasbedildiği için dava açıp toplam 10 milyona yakın tazminat hakkı kazanan Zonguldak İl Özel İdaresine bağlı Personel AŞ çalışanları sürgün edildi. Davadan vazgeçmeleri için işçilere baskı yapıldığı belirtildi.

Mahkeme kararından vazgeçmeyen işçiler, Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz’ın mobbingine maruz kaldığını belirtti. İşten ayrılmayı kabul etmeyen, Zonguldak genelindeki kuruma bağlı şantiyelerde çalışan 11 işçinin görev yeri, Karayılmaz tarafından değiştirdi. Devrek Bakımevi Şefi Fatih Çalgam, Şeflik Görevinden Alınarak Çaycuma’ya ekskavatör operatörü olarak, yol ve ulaşım hizmetleri müdürlüğünde inşaat mühendisi olarak çalışan Fatih Koca, devrek bakımevi sorumlusu olarak, kozlu bakımevinde şoför olan Ersel Uçar Ereğli Bakımevine, Ereğli Bakımevi Şoförü Fikret Öztürk Kozlu Bakımevine, Alaplı Bakımevi Şoförü Fahrettin Cengiz, Ereğli Bakımevine, Çaycuma Bakımevi Şoförü Volkan Aktaş Devrek Bakımevine, Çaycuma Bakımevi Kazıcı Operatörü Göksel Atalar Gökçebey Bakımevine, Gökçebey Bakımevi Kazıcı Operatörü Yakup Kurtoğlu Çaycuma Bakımevine, Devrek Bakımevi Şoförü Ercan Öksüz, Çaycuma Bakımevine, Merkez Atölye Operatörü Ramazan Akalın Kozlu Bakımevine Ve Merkez İşletme Merkezi Şoförü Ramazan Gebedek Çaycuma Bakımevine sürüldü.

Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz’ın işçilerin görevden alma ve yer değişikliği hususunda Valilik makamına sunduğu “olur” yazısını vali adına kendisinin imzaladığı görüldü.

‘DERHAL BU KARARDAN VAZGEÇİN’

CHP Devrek İl Genel Meclisi ve CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Uzundal, Devrek Bakımevi şefinin görevden alınmasına tepki göstererek, “Daha 3 ay önce bu arkadaşımızı bu göreve siz getirdiniz. Şimdi ne oldu da görevden aldınız? Sizin amacınız halka ve ilçemize hizmet değil köstek olmaktır. Bunun en büyük kanıtı da çalışkan ve başarılı bir şefi görevden almanızdır. İşçi kardeşlerimizin mahkeme kararıyla kazandıkları haklarını vermek yerine onları davalarından vazgeçirmek için tehdit ve şantajla başladıkları tiyatroda farklı bir sahneye geçtiler. İşçi kardeşlerimizi oradan oraya sürdüler, bu aymazlıktır, hiçbir kamu yararı yoktur bilakis bu işçi kardeşlerimizi ilçeler arası karşılıklı takas etmek kamuyu zarara uğratmaktır. Bu işçilerimizin yol masrafları ve servis ücretleri kamunun cebinden çıkacaktır. Dolayısıyla Zonguldak’taki AKP zihniyeti bu kararlarından derhal vazgeçmelidir” dedi.

DIRBALI: BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Zonguldak İl Özel İdaresinde yaşananlarla ilgili Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağır’la birlikte Vali Mustafa Tutulmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ve Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz ile görüştüklerini ifade eden Yol-İş Kastamonu 2 No’lu Şube Sekreteri Ahmet Savaş Dırbalı, ortada bir mahkeme kararı olduğunu ve uygulanması gerektiğini dile getirerek, “İşçilere yapılan mobbing, baskı ve tehditlere son verilmesi gerektiğini, verilmemesi halinde harekete geçeceğini söyledik. İşçilerimizin yerlerinin değiştirilmesi hadisesi bardağı taşıran son damla oldu. Artık sessiz kalmayacağız. Bıçak kemiğe dayandı. Arkadaşlarımız hukuka saygı duydukça bunlar üstlerine geliyorlar. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Mobbing uygulamaları, baskılar ve yer değiştirmelerle bizleri yıldıracaklarını sanıyorlar ama yanılıyorlar. Bunların bu uygulamaları bizim ne kadar haklı olduğumuzun kanıtıdır. Ortada bir hukuk gasbı var. Mahkemenin kararını uygulayacakları yerde işçilerimize eziyet ediyorlar. Hak aramayı suç sayıyorlar. Hukuka müdahale ediyorlar. Elimizde Yargıtay onaylı kararlar var buna rağmen bakanlığa gidip iptalini istiyorlar. Hukuk gasbı yapıyorlar. Bizi yıldıramayacaklar, işçilerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız. Artık bilmelidirler ki korkunun ecele faydası yok” dedi. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ford işçisi: Biz hesap sormadıkça aydınlanmayacak

SONRAKİ HABER

Akşener'in İkizdere ziyaretine dair İYİ Partili 2 kişi hakkında soruşturma başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa