23 Mayıs 2021 12:30

Genel-İş Genel Merkezinden 1 No'lu Şube için olağanüstü kongre kararı

Genel-İş, İstanbul’da ilçe belediyelerindeki sözleşme süreçlerinin üzerinden birkaç ay geçmişken İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube için olağanüstü kongre kararı aldı.

DİSK/Genel-İş logosu

Paylaş

DİSK’e bağlı Genel-İş Genel Merkezi, İstanbul’da ilçe belediyelerindeki sözleşme süreçlerinin üzerinden birkaç ay geçmişken İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube için olağanüstü kongre kararı aldı.

Genel-İş Genel Merkezi İstanbul’daki ilçe belediyelerindeki sözleşme süreçleri sonrası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube için 5 Haziran’da yapılmak üzere olağanüstü kongre kararı aldı. Bir önceki kongrenin de olağanüstü olduğu şubede, işçiler mevcut yönetimi seçmişti.

Kongre kararından bir süre önce İstanbul’da 1 No’lu Şubenin örgütlü olduğu Kadıköy, Ataşehir ve Kartal’da, 2 No’lu Şubenin örgütlü olduğu Maltepe’de toplu sözleşme süreçleri ve grevler yaşanmıştı. Bu süreçte işçiler, Kadıköy, Maltepe ve Kartal’da TİS’e imza atan Genel-İş Genel Merkezini, iradelerinin ve grev haklarının yok sayıldığını belirterek eleştirmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de bir kadına yönelik asker şiddetine tepki: Sessiz kalmamamız gerekiyor

SONRAKİ HABER

Regl iznini kazanan belediye işçisi kadınlar: Her alanda dile getirdik, kazandık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa