23 Mayıs 2021 17:03

Binali Yıldırım, Sedat Peker'in iddialarını yalanladı: "Venezuela'ya maske götürdük"

Sedat Peker'in, Mehmet Ağar, Halil Falyalı ve Erkan Yıldırım'ın da içinde olduğunu öne sürdüğü uyuşturucu ticaretine dair iddialarına eski Başbakan Binali Yıldırım'dan yalanlama geldi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Daha önce organize suç örgütü kurmaktan hüküm giyen Sedat Peker'in 7. videosunda öne sürdüğü uyuşturucu ticareti iddialarına Binali Yıldırım'dan yalanlama geldi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, oğlu Erkan Yıldırım'ın Venezuela'ya uyuşturucu ticareti için değil koronavirüsle mücadeleye yardımcı olmak için gittiğini söyledi.

PEKER'İN İDDİALARI: "ERKAN YILDIRIM, UYUŞTURUCUNUN GÜZERGAH ÇALIŞMALARINI YAPMAK İÇİN VENEZUELA'YA GİTTİ"

Peker, 7. videosunda 2020'nin Haziran ayında Kolombiya'da 4 ton 900 kilo kokain yakalandıktan sonra yeni bir güzergah çalışması yapıldığını, uyuşturucunun Venezuela üzerinden getirilmeye başlandığını öne sürdü. Peker, bu güzergah çalışmalarını yapmak için eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın 2021'in Ocak ve Şubat aylarında Venezuela'ya gittiğini iddia etti.

Peker ayrıca Erkan Yıldırım'ın Kıbrıs'a gittiğinde, uyuşturucu parası trafiğini yönettiğini öne sürdüğü Halil Falyalı'nın misafiri olduğunu da iddia etti.

BİNALİ YILDIRIM'IN YANITLARI: "TEST KİTİ VE MASKE GİBİ MALZEMELER GÖTÜRDÜ"

Eski Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve Peker'in iddialarını yalanladı.

Yıldırım, Sedat Peker'in iddialarına ilişkin "Kesinlikle iftiradır, yalandır, çamur atanın kendi elleri kirlenir" açıklamasını yaptı.

Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

"Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek tümüyle hakarettir, tümüyle reddediyoruz.Oğlum Venezuela'ya gitmiştir. Orada bahsedildiği şekilde ocak ve şubat ayında değil geçen yılın aralık ayında gitmiştir. Beraberinde de koronavirüs ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı da bundan ibarettir. Venezuela'da seçim olduğu için Türkiye Dostluk Grubu da oradaydı. O münasebetle de onlarla da birlikte oldu. Bazı sosyal medya paylaşımlarında resmi heyetle gittiği ifade ediliyor. Resmi heyetle gittiği gerçek dışıdır. Kendi imkanlarıyla, kendisi biletini alarak, masraflarını karşılayarak o ziyareti gerçekleştirmiştir."

Venezuela'da o tarihlerde, yani 7 Aralık 2020'de parlamento seçimleri gerçekleşmişti. Ancak Peker'in ziyaret tarihlerini Ocak ve Şubat 2021 diye aktarması kafa karıştırdı. Yine bahsedilen aylarda Venezuela'daki Kovid-19 vaka sayılarının bir önceki pik dönemi olan Eylül 2020 aylarına kıyasla düşük olduğu grafiklere yansıyor.

Öte yandan Gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube yayında konuşan Falyalı da "Ne Binali Bey'i ne de Binali Bey'in oğlunu, hiçbirini tanımıyorum. Hiçbir şekilde yan yana gelmedik" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Halil Falyalı, Sedat Peker'in iddialarını yalanlayıp "Tanışmadım" dedi

SONRAKİ HABER

Hakkari sınırında askerin yaraladığı Ekinci: Yeter artık bizi öldürmesinler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa