24 Mayıs 2021 10:44

Toplu ulaşımdaki yoğunluğa isyan: Koronadan korkuyorum ama işe gitmek zorundayım

İstanbul'da haftanın ilk gününde işe gitmek için toplu ulaşımı kullanan yurttaşlar yaşanan yoğunluk nedeniyle mesafe kuralına uyamadıklarını belirtti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul’da haftanın ilk iş gününde toplu taşıma araçlarında ve duraklarında yoğunluk yaşandı. Sabah işe gidiş saatinde yaşanan yoğunluk nedeniyle yurttaşlar fiziki mesafeye uyamazken Suat Şaklak isimli yurttaş, “Korona olmaktan korkuyorum ama işe gitmek zorundayım” dedi.

Cevizlibağ yoğunluğun yaşandığı yerlerden biriydi. Toplu ulaşım araçlarından inenlerin, üst geçit ve turnikelerde fiziki mesafeyi sağlayamadığı görüldü. Yoğunluğun yaşandığı Cevizlibağ’da metrobüsten inen Murat Danacihan, “Cevizlibağ tıklım tıklım, metro zamanında gelmiyor. İnsanların haline bakın. Burası her gün böyle. Bu şartlar altında virüsü yenemeyiz. Her gün bir sürü insan ölüyor” dedi.

İşe gitmek için metrobüs kullanan yurttaşlardan Suat Şaklak, “Sosyal mesafe kuralına uymamız mümkün olmuyor çünkü sırt sırta, üst üste gidiyoruz. Mesai saatlerinde çok daha yoğun oluyor, çok zorlanıyoruz. Toplu ulaşımlara belli sayıda kişi alınmalı yoksa bu şekilde olmaz. Başka çarem yok, toplu taşıma araçlarını kullanmak zorundayım. Korona olmaktan korkuyorum ama işe gitmek zorundayım” diye konuştu.

Yasemin Yıldız ise “Sosyal mesafe kuralına çok fazla uyamıyoruz. Aynı zamanda seferler de azaltılmış. Ben elimden geldiğince maskeye dikkat ediyorum ama başka bir tedbir alamıyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan hafta sonu kısıtlamasının ardından ilk iş gününde toplu taşıma araçlarında denetimler sürdü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, hafta sonu kısıtlamasının ardından haftanın ilk iş gününde çok sayıda kontrol noktasında toplu taşıma araçlarına yönelik koronavirüs denetimi yaptı.

İSTANBUL'DA ÖĞLE SAATLERİNDE TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 63'E ULAŞTI

Öte yandan kentte ilk iş gününde öğle saatlerinde trafik yoğunluğu oluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) haritasına göre saat 14.30 itibariyle yoğunluk yüzde 63'e ulaştı. Bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi. D-100 Karayolu Bakırköy İncirli mevkiinde çift yönlü trafik yoğunluğu oluştu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bildirici: Bunu kendilerine nasıl açıkladıklarını merak ediyorum

SONRAKİ HABER

Sedat Peker’in videosuyla gündeme gelen Erkam Yıldırım kimdir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa