25 Mayıs 2021 08:12

Okul bahçesindeki ağaçlar düğün salonu için katledildi

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde bulunan Tayfur Bayar Anadolu Lisesi’nin bahçesindeki ağaçlar düğün salonu için kesildi.

Fotoğraflar: Evrensel

Paylaş

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde bulunan Ali Güven Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi’ne ek bir konferans ve düğün salonu yapılması için yanındaki Tayfur Bayar Anadolu Lisesi’nin bahçe duvarı yıkılarak ağaçlar kesildi.

Yıllardır öğrenci ve öğretmenler tarafından dikilen ve özenle bakılan ağaçların mesai saatinden sonra sessiz sedasız kesilmesi tepki çekti. "Eğer dur denilmezse Ali Güven Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi’nin düğün salonunu büyütme sevdasına öğrencilerin ve öğretmenlerin gölgesinde dinlendiği, nefes aldığı ağaçların kesilmeye devam edileceğini" belirten öğretmenler daha fazla ağaca zarar verilmemesi için yetkililerin acil olarak bu projeyi durdurmaları gerektiğini söylediler.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, “İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı bir proje Valilikçe onaylandı. Bu proje kapsamında Ali Güven Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi’ne ek bir konferans ve düğün salonu yapılıyor. Artı, 24 derslikli yeni bir okul binası yapılıyor. Fakat bunlar yapılırken okulun arsası içerisinde bulunan yaklaşık 70 ağaç kesilecek. Biz olayın vuku bulduğu cuma gününden itibaren yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz, durumu anlatmaya çalışıyoruz. Burada yetkili teknik personel ile de konuştuk. Şimdiye kadar yaklaşık 20 ağaç kesilmiş. Bu projenin konumlanışı yanlıştır. Eskişehir’de okul ihtiyacımız var ama arsa üretmek konusunda maalesef Bakanlığımız sınıfta kaldı. Şu anda yerel yönetimlerle içinde bulundukları polemik, özellikle Tepebaşı bölgesinde arsa konusunda sorunları derinleştiriyor. Dolayısıyla, var olan okul arsaları üzerinde oynamalar yapıyorlar. Doğayla, hayatın içiyle gerçek bir okul oluşturacaksak, var olanı korumak zorundayız. Buradaki ağaçları 20 yıl önce ilkokul açıldığında arkadaşlarımız dikti. Öğretmenlerin emeği var burada. Burası bir orman oldu adeta” diyerek tepkisini dile getirdi. Yetkililerle görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Alkan, ağaçların katledilmesinin önlenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İkizdereliler kesimi engellemek için ağaçlara çıkıp petek koydular

SONRAKİ HABER

“Siyonizme karşı tavır almak tüm dünyanın görevidir”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa