26 Mayıs 2021 01:00

İnsanlık suçu işlenmesine karşıyız!

Bu iki devlet arasında alınacak pozisyonun “ümmetin yardımı” şeklinde olmasındansa “İnsanlık suçu işlenmesine karşıyız” şeklinde olmasından yanayım.

Fotoğraf:Eyad Tawil/AA

Paylaş

Merve Sefa KAVAS

Hacettepe Üniversitesi

İsrail Devleti’nin yaptıklarını sadece din kaynaklı bir müdahale olarak görmüyorum. Benim açımdan din üzerinden yürütülen bir sömürge politikası. Çünkü İsrail Devleti kurulduktan sonra topraklarını Filistin üzerinde kurmaya ve genişletmeye başladı. İsrail Devleti’nin saldırıları sonucunda hem devletin ilerlemesi bozuldu hem de birçok kişi göç etmek zorunda kaldı. Bu yüzden bu iki devlet arasında alınacak pozisyonun “ümmetin yardımı” şeklinde olmasındansa “İnsanlık suçu işlenmesine karşıyız” şeklinde olmasından yanayım. Çünkü burada olanlar sadece Müslüman bir devleti ilgilendirmiyor, birçok sivil hayatını kaybediyor.

TÜRKİYE DEVLETİ KINAMADAN ÖTEYE GEÇEBİLMELİ

Türkiye’nin ise sadece kınama söylemleri ve taziye açıklamalarından daha iyisini yapmasını isterim ancak Türkiye’nin tek başına müdahalesinin yeterli olacağını düşünmüyorum. Bu yüzden İsrail Devleti ile yaptıkları anlaşmaları devam ettirmemeleri ve başka ülkelere bu konuda destek vermeleri ile İsrail Devleti’nin ekonomik savaşının önlenmeye çalışılması, İsrail-Filistin konusunda gerçek problemin ne olduğunun, sadece din ile alakası olmadığı konusunun kendi halkımız içerisinde ve diğer ülkelerde teşhirinin yapılması, uluslararası mücadele örgütleri oluşturulması gibi şeyler yapılmasının daha etkili olacağını düşünüyorum.

ÖNCEKİ HABER

Soylu'nun dediği beyaz Torosların yerini Transporter aldı: En az 200 kişi kaçırıldı

SONRAKİ HABER

Uzundere halkı mahkemenin JES'i iptal eden kararını sevinçle karşıladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa