26 Mayıs 2021 00:00

Mafya düzeninden bizlere kalan

“Sedat Peker videoları ve ortaya çıkanlar kesinlikle devletin iç hesaplaşması ve bundan en büyük zararı da bence AKP görecek.”

Fotoğraf: Rino Porrovecchio/Wikimedia Commons(CC BY-SA 2.0)

Paylaş

Sultangazi’den lise öğrencileri

İstanbul

 

Son günlerde gündemde yer alan Sedat Peker’in açıklamaları ve videoları üzerine Sultangazi’den liseli arkadaşlarla konuştuk. 11. sınıf öğrencisi Eylül, “İktidarın mafyalarla arasının nasıl olduğunu sadece yaşanan son olaylardan değil yıllardır biliyoruz. Günümüzde iktidarın sermayesine katkıda bulunacak, politikalarını yayıp tehdit ve propaganda ile halka empoze etmeye çalışacak kimler, hangi gruplar varsa iktidar buna izin veriyor, destekliyor” diyerek düşüncelerini belirtti.

“SEDAT PEKER KONUSUNDA ERDOĞAN SUSUYOR”

Sözlerine “Ülkemizde, dünyada hak ettiğimiz bir yere gelmek için çalışırız. Ama bunun için ne yeterli koşullar ne de adaletli bir sistem var. En ufak çatışmaya gidenler işçi sınıfının çocukları, fabrikalarda çalışan çocuk işçiler, ders çalışamayıp annesine babasına işte yardım edenler işçi çocukları ama oturduğu yerden her isteği yerine getirilen patronların, mafyaların çocukları ama piyon olarak kullanılanlar yine işçi çocukları.” Üniversiteye hazırlanan Uğur ise, “Bu meseleyi kesinlikle konuşmayan yok. Benimse ilgimi çektiği konusundan çok bu konun aslını zaten daha önceden de başka isimlerden duyduğumdan ve Sedat Peker’den bunu beklemeyişimden. Ama arkadaşlarla konuşuyoruz yani, her birimiz farklı iddialar ortaya atsak da hem fikir olduğumuz konu din vs. adı altında yapılmadık şey kalmadığı. Benim gözümde bu mesele birilerinin değil çok kişinin hayatını karartacak. Ek olarak devletin içinde dahi bir çelişki olup Sedat Peker’in bitirilmesi konusunda anlaşmazlık var gibi. En önemlisi Erdoğan’ın susması, hiç hayra alamet değil. Eğer devletin aldığı bir karar olsaydı Süleyman Soylu değil Erdoğan’ın kendisi açıklama yapardı diye düşünüyorum. Bu kesinlikle devletin iç hesaplaşması ve bundan en büyük zararı da bence AKP görecek” diyerek düşüncelerini aktartıyor.

ARTIK BUNA DUR DEMELİYİZ

Son olarak 11. sınıf Ömer de “İktidarın pis işlerini yapan Sedat Peker, iktidarla ters düşünce aralarındaki ilişkiyi açığa çıkardı. Bütün bu açıklananlara rağmen hiçbir soruşturma açılmadı. Bu hukuk sisteminin iktidarın elinde olduğunun göstergesidir. Süleyman Soylu, Mehmet Ağar gibi birçok devlet yetkilisinin adının geçtiği açıklamalara dair Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama gelmedi. Sürekli iktidar yandaşları mafya, şirketlere peşkeş çekilirken, halka destek vermeden on yedi günlük pandemi ilan ediliyor. Hem okuyup hem çalışmak zorunda kalıyoruz. Gün geçtikçe artan vergi yükü altında eziliyoruz. Yapılan şehir hastaneleri, özel yollar ve köprülerin garanti ücretlerini ödüyoruz. İktidar ve yandaşları ceplerini doldururken biz eziliyoruz. Ama Alaattin Çakıcı, Sedat Peker gibi isimler cepleri dolu bir şekilde rahatça dolaşabiliyorlar. Ülkedeki siyasetçi ve yazarları tehdit edebiliyor hatta saldırabiliyorlar. Bu olanlara karşı hiç kimse yargılanmıyor hatta korunuyorlar. Artık buna dur demeliyiz.”

ÖNCEKİ HABER

Siyasetçilerin ve şirketlerin yaşamı tehdit etme hakkı yok!

SONRAKİ HABER

90’ların karanlık öyküsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa