26 Mayıs 2021 08:00

Okullarımıza dönmek için şimdiye kadar aşılanmalıydık

Ankara Yenimahalle’den lise öğrencileri yüz yüze eğitime dönebilmek için aşılanma hızının yükseltilmesi gerektiğini düşünüyor.

Görsel: Pixabay

Paylaş

ŞİMDİYE KADAR AŞILANMIŞ OLMALIYDIK

Talha KAYATÜRK

Yenimahalle/Ankara

Bir yılı aşkın süredir online eğitim alıyoruz. Aldığımız eğitimi yüz yüze eğitimle kıyasladığımda hiç de verimli bir eğitim alamadığımı söyleyebilirim. Sürekli bilgisayar başında olmaktan dolayı uyku problemleri hem hocaların hem de bizlerin yaşadığı internet kopuklukları, seslerin kopuk kopuk gelmesi ve daha sayabileceğim birçok sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Tüm bunlardan kaynaklı da elbette dersler verimli geçmiyor. Okulların açılmaması virüsün yayılmasının önünde iyi bir önlem gibi dursa da eğitim için oldukça kötü bir şey. Tam arada kaldık diyebilirim. Çünkü sağlıkla okullarımıza dönebilmemiz için hem bize hem de hocalarımıza aşı yapılması gerekiyordu ama ilk yapılan açıklamaya göre şu anda Türkiye nüfusunun %70’inden fazlası aşılanmış olmalıydı. Ancak şu an nüfusun yaklaşık %13’ü aşılanabilmiş durumda ve bu konuda çok gerideyiz.

EĞİTİM ADINA HİÇBİR ŞEY YOK

Olcan KAYATÜRK

Şehit Semih Özcan Anadolu Lisesi/Ankara

Online eğitim sürecindeki eksikliklerden bahsedemem, çünkü bırakalım eksiği eğitim adı altında gördüğümüz hiçbir şey yok. Sadece ben değil hiçbir arkadaşımın da verim alamadığını görüyorum. Geçen sene mart ayından beri yaptığım hiçbir şey yok. Sürekli evdeyim, bu sene liseyi kazandım ama hiç gidemedim. Bir futbol hayalim vardı, o da bu şartlarda imkânsız hale geldi. Geçen dönem sınavlarımızı yüz yüze olduk, bu dönemse bize seçme şansı verdiler. Okula dilekçe göndererek sınavlara yüz yüze girmemeyi talep edebiliyoruz. Bu durumda ilk dönemki notlarımız geçerli oluyor tabii. Elbette sağlığım için ben de yüz yüze sınava gitmeme hakkımı kullandım. Çevremdeki arkadaşlarımdan da hiç yüz yüze sınava girecek olan duymadım açıkçası. Geçen dönemki yüz yüze sınav uygulamasının öncesindeki tepkiler sonrasında birçok arkadaşımızın ve hocamızın virüse yakalanmış olması da onlara bu adımı attırmış olabilir. Sınava girip girmeme kararının tercihe bırakılmasının kalıcı olmasını istiyorum. Vazgeçerlerse bizim için çok kötü olur. Ayrıca bir an önce okullarımıza yüz yüze eğitime devam edebilmemiz için aşılanma hızının yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ VAR

Deniz ÇÖLAŞAN

Kaya Beyazıtoğlu Anadolu Lisesi/Ankara

Salgın döneminin eğitimde ve sağlıkta fırsat eşitsizliği yarattığını düşünüyorum. Eğitimde yüz yüze yapılan dersler kadar verim alamadığımız bir sistem içerisindeyiz. Geçim sıkıntısı nedeniyle birçok aile dershane ve özel eğitim desteği sağlayamıyor. Gelecek kaygısı duymamızın yanı sıra canımızın da tehlikeye atıldığı açık bir şekilde ortada.

ÖNCEKİ HABER

Eğitimde eşitlik ve söz hakkı istiyoruz!

SONRAKİ HABER

Eğlenemiyoruz çünkü aşısızız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa