26 Mayıs 2021 08:00

Eğlenemiyoruz çünkü aşısızız

Pandeminin üzerinden yaklaşık bir buçuk yıl geçmesine rağmen kendi ülkesi için aşılama yapmayan iktidar, bu sefer aşıyı bir propaganda aracına çevirmeyi başardı.

Go Türkiye'nin videosundan ekran alıntıları

Paylaş

Erhan BULUT

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi

 

Geçtiğimiz günlerde Turizm Bakanlığı çalışanları ile ilgili Türkiye halkını rencide eden “Eğlenmene Bak Ben Aşılıyım” temalı bir video yayınladı. Onur kırıcı olan bu video, turistler için her yeri açtık, aşılandık imajı çizdi. Pandeminin üzerinden yaklaşık bir buçuk yıl geçmesine rağmen kendi ülkesi için aşılama yapmayan iktidar, bu sefer aşıyı bir propaganda aracına çevirmeyi başardı. Turistlere karşı olumlu bir imaj çizmek için video yayınlayan iktidar, tedbir konusuna gelince ise üç maymunu oynamaya devam ediyor. 

Günlük vaka sayılarının test sayılarına oranının %12 olması Türkiye’nin turizm sektöründe böyle bir hareketlenme için hazır olmadığının da en büyük göstergesi aslında. Bence kesinlikle turizm sektörü aşılanmalar tamamlanmadan açılmamalı. Aslında iktidarın bu tutumunun da yeni vaka sayılarına ve mutasyonlarına davetiye çıkartmak demek olduğunun altını çizmek istiyorum. 

EN KISA ZAMANDA HERKESE AŞI TEDARİK EDİLMELİ

Ayrıca bu durum biz öğrenciler açısından önümüzdeki güz dönemi için oldukça kritik. Vaka sayılarının artması ile geçen dönem olduğu gibi bu dönemin de online eğitim ile devam edeceğini öngörüyorum. Bu çoğu öğrencinin psikolojisini bozdu. Bu süreçte çoğu öğrenci canlı ders konusunda yeterli ekipmanlara sahip olmadığından derslerden mahrum kalıyor. Böyle olunca da öğrenciler yeterli donanıma sahip olmadan mezun oluyorlar. Bu durumun mezun olan öğrencilerin meslek hayatlarında çok büyük sıkıntılara yol açacağını düşünüyorum. Salgının kontrol altına alınması için yasaklara herkesin tam eşit bir şekilde uyması gerekiyor. Ve aşılamanın en acil şekilde tüm ülkede uygulanması gerekiyor. Lebaleb yapılan kongrelerin, konserlerin, cenazelerin vb. toplu alanların herkese yasaklanması lazım. Turizm sektörüne bu sene ara verilmeli ya da kısıtlı bir şekilde açılmalı. Çünkü tekrar açılırsa bu sefer büyük bir faciaya neden olabilir. Ülkedeki herkes için en kısa zamanda aşı tedarik edilmeli.

ÖNCEKİ HABER

Okullarımıza dönmek için şimdiye kadar aşılanmalıydık

SONRAKİ HABER

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz: Aşıda 3. doz için çalışma yapmak istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa