Erdoğan'dan Soylu'ya destek: İçişleri Bakanımızın yanındayız, yanında olacağız

AKP grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sedat Peker'in iddiaları üzerine Süleyman Soylu'ya ve Binali Yıldırım'a destek verdi.

26 Mayıs 2021 08:50
Son Güncellenme Tarihi: 26 Mayıs 2021 12:12
Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada Sedat Peker'in iddialarına karşılık Süleyman Soylu'ya ve Binali Yıldırım'a destek verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde, ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan bir rahatsızlık olduğunu biliyoruz. Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması, asıl niyeti gösteren bir başka işarettir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Siyaset kurumunun, demokrasimizin kazanımlarını ve milli iradeyi siyasi tarihimize mühürleyecek yeni bir Anayasa yapacağına inanıyorum. İnşallah, yeni Anayasa da milletin vicdanından, milletin kanaatinden çıkacak; yarınlarımıza, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli miras olacaktır.

Reform çalışmalarımızın yeni bir halkasını oluşturan dördüncü yargı paketi yakında Meclisimize sunulacak. Bu paketle idari yargıda vatandaşın işini kolaylaştıran, ceza yargılamasında güvenceleri artıran çok önemli yenilikler getiriliyor. Hemen ardından beşinci yargı paketi için kolları sıvıyoruz."

AKŞENER'İN RİZE'DE UĞRADIĞI PROVOKASYONA DAİR TEHLİKELİ İFADELER: BUNLAR İYİ GÜNLER...

"Gelin Hanım, beni Netanyahu'nun yanına koyuyor ve ardından memleketim Rize'ye gidiyo ve Gelin Hanım'a memleketim Rize'de görüldüğü gibi gayet güzel bir ders veriliyor.

Nerede nasıl adım atılacağını çok iyi bilmek lazım. Burası Rize. Sen Rize'nin uşağına bu şekilde hakaret edip onu Netanyahu gibi bebek katillerinin yanına koymaya kalkarsan işte yapılacak olan budur. Yine dua et ki Gelin Hanım'a çok ileri gitmeden bir ders verdiler. Bu da Rizelinin edebini, adabını gösterir.

İkizdere yetmedi bir de Çayeli'ne gittin. Orada da zaten gerekeni yaptılar. Ondan sonra Trabzon'a gitmeye kalktın. E Trabzon'da da hiç meydana çıkmadan hemen uçağa geçip Ankara'ya döndün. Bu daha bir, daha neler olacak neler. Daha dur bakalım, bunlar iyi günler. Her şeyden önce bu ülkede ahde vefa diye bir şey vardır. Eğer ahde vefa olmazsa bu millet affetmez."

ERDOĞAN SEDAT PEKER'İN İDDİALARINA DAİR KONUŞTU

"Suç örgütlerini, 19 yıl boyunca, ellerindeki tüm imkanları alarak birer birer çökerttik.

Bir dönem ülkenin dört bir yanında türemiş, kerameti kendinden menkul, cafcaflı lakaplarla anılan sözde babaların racon kestiği Türkiye’yi, hukuktan başka yöntemlerin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik. Son 3 buçuk yılda 530 binin üzerinde operasyon yapılarak 750 bine yakın uyuşturucu suçu şüphelisi gözaltına alındı, bunlardan 85 bini tutuklandı.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde, ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan bir rahatsızlık olduğunu biliyoruz. Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız.

Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması, asıl niyeti gösteren bir başka işarettir.

Tıpkı FETÖ’cüler gibi, tıpkı PKK'lılar gibi bu suç örgütlerini ülkemize getirip yargıya teslim edene kadar peşlerini bırakmayacağız. Esasen suç örgütü mensuplarının yalanlarına ve iftiralarına karşı gereken cevaplar muhatapları tarafından zaten verilmiştir. Bununla kalınmamış tarafların başvuruları üzerine Ankara ve İstanbul Anadolu Yakası başsavcılıkları da gereken tahkikatlara başlamıştır. Geçmişten bugüne hiçbir iddia ortada bırakılmayacak, her şeyi yargı tarafından araştırılıp tüm yalanlar iftiralar ortaya dökülecektir.

Şimdiye kadar nasıl şahsımız, partimiz ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmediysek bu tezgahı da Allah'ın izniyle bozacağız, hiç endişeniz olmasın. Buradan sesleniyorum; Bay Kemal, Bay Meral size buradan ekmek çıkmaz, boşuna uğraşmayın."

"SEÇİM 2023'TE OLACAK" SÖZÜNÜ YİNELEDİ

"Boşuna uğraşmayın, seçim Haziran 2023'tür. Seçimin 2023'te yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen, erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları açık.

Milletimizin her bir ferdinin hakkını, hukukunu, geleceğini nasıl gözettiysek inşallah yarın da aynı şekilde halkımızın emrinde çalışmayı, mücadele etmeyi, yeni başarılara imza atmayı sürdüreceğiz.

Milletimiz, yularlarını terör örgütlerine, suç çetelerine, yeminli Türkiye düşmanlarına teslim edenlere hak ettikleri cevabı her zeminde ve her fırsatta vermektedir, vermeyi sürdürecektir.

AK Parti üzerinden Türkiye’ye operasyon çekmeye çalışanları milletimiz gayet iyi görüyor, tanıyor, defterine yazıyor.

Milletimiz, günü-saati geldiğinde, tıpkı vesayet güçleri gibi, tıpkı PKK gibi, tıpkı FETÖ gibi, tıpkı DEAŞ gibi, tıpkı ekonomik tetikçiler gibi, bugünkü operasyon aygıtlarına da hak ettiği dersi verecektir."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Alper Taş direnişteki köylüleri ziyaret etti: İkizdere, Haçapit olmasın

SONRAKİ HABER

Elektrikli bisikletli çocuk, tırın çaprması sonucu yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa