26 Mayıs 2021 12:50

Uyar Maden işçileri: Bizi oyalamayın, hakkımızı verin

Kendilerine verilen sözlerin tutulmasını, haklarının torba yasada yer almasını isteyen Uyar Maden işçilerinin eylemleri sürüyor.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Bağımsız Maden İş üyesi Uyar Maden işçileri hakları için eylemlerini sürdürüyor. Kendilerine verilen sözlerin tutulmasını, hakların torba yasada yer almasını isteyen işçiler, “Bizi oyalamayın, hakkımızı verin” dedi.

Soma Hükümet Meydanı’nda bir araya gelen maden işçilerinin açıklamasına CHP, Emek Partisi ve bir grup ELİ işçisi destek verdi.

Açıklamayı Uyar Maden işçisi Himmet Mutlu okudu.

Mutlu, hükümet yetkililerinin verdiği sözleri madde madde hatırlarak;

  • “Uyar Maden işçilerinin ödenmeyen tazminatları,
  • Uyar Madencilikte iş kazası geçiren arkadaşlarımızın tazminatları,
  • Soma Kömür İşletmeleri’nde ödenmeyen iş kazası tazminatları,
  • Ermenek’te Özbey’lere ait işletmelerde çalışan işçilerin tazminat ve alacakları,
  • Ermenek’te 2014’te hayatını kaybeden 18 maden işçisi kardeşimizin ölüm tazminatlarının ödenmesidir” dedi.

“BİZİ YENİDEN YOLLARA DÖKMEYİN”

9 Şubat 2021 tarihinde TBMM’de grubu bulunan tüm partilerle ve İçişleri Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerde TBMM’den geçirilecek torba yasayla sorunun çözüleceğinin kendilerine iletildiklerini belirten Mutlu, gelinen noktada hiçbir somut adımın atılmadığını söyledi.

Mücadele vurgusu yapan Mutlu, “Bizim tazmin edeceğiniz haklarımızın toplamı bir holdingin bir kerede silinen vergi borcu dahi değildir. Kullanılmayan bir havalimanına verdiğiniz yıllık yolcu garantisinin yanında dahi bizim alacaklarımız devede kulak kalır. Bizimle oynamayın, bizi oyalamayın. Bizi yeniden yollara dökmeyin. Haklarımızı verin” dedi. (Manisa/EVRENSEL)

Reklam