27 Mayıs 2021 07:04

1 Haziran sonrası Kovid-19 kısıtlamalarında yapılacak değişiklikler tartışılıyor

Vakalardaki düşüşe bağlı olarak park gibi açık alanlarda kişiler arasında 2 metre varsa maske takılmaması, restoran-kafelerin kişi sınırı ile açılması, açık alanlarda düğüne izin verilmesi bekleniyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 1 Haziran sonrası normalleşme için yeni çalışmalar yapılacağını açıklamasının ardından değişikliklerin neler olacağına dair tartışmalar kulislere yansımaya başladı. Tartışılan taslağa göre vakalarda düşüş sürdüğü takdirde, restoran ve kafeler, kişi sınırlamasıyla açılabilecek. Sahillerde, parklarda iki metre mesafe varsa maske takılmayabilecek. Açık alanlarda düğün yapılmasına izin verilecek.

Alınması beklenen bu kararlarda vaka sayısı, aşılama da belirli bir ivme yakalanması önemli bir ölçüt olacak. Haziranda geleceği belirtilen toplam 30 milyon BioNTech aşısıyla günlük bir milyon aşılama hedefi için çalışılacak. Plana göre en geç sonbahara kadar 18 yaşa da aşılama yapılacak.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, 1 Haziran’da normalleşme için atılması beklenen adımlar şunlar:

MASKEYE 2 METRE İSTİSNASI

Bilim Kurulunun üzerinde çalıştığı konulardan biri açık alanlarda maske takılmasının esnetilmesi. Edinilen bilgiye göre, normalleşme sürecinin başlayacağı haziran ayından itibaren sahillerde, parklarda, bahçelerde, kişiler arası iki metre mesafe varsa, insanlar artık maskesiz oturabilecek ya da dolaşabilecek.

HALI SAHALAR, SPOR SALONLARI, HAVUZLAR

Vaka sayılarında düşüş durumuna göre, halı sahalar, spor salonları, yüzme havuzları kapılarını yine müşterilerine açabilecek.

RESTORANLARA KİŞİ SINIRI

Vakalardaki azalma devam ederse 1 Haziran’dan sonra restoran ve kafeler kişi sınırlamasıyla açılabilecek.

AÇIK HAVADA DÜĞÜN YAPILABİLECEK

İlk etapta açık alanlarda düğünlerin yapılması beklenirken, aşılamanın artmasıyla birlikte bu durumun kapalı düğün salonlarına kadar ilerlemesi bekleniyor. Düğün salonlarının belirli bir misafir sayısına göre hizmet vermesi de tartışılıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Korkut Eken: Kıbrıs'a beni Mehmet Ağar gönderdi, Atilla Peker'le birlikte gittim

SONRAKİ HABER

Bakan Ziya Selçuk: 813 bin 400 öğretmen ve eğitim çalışanımıza aşı imkanı sağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa