28 Mayıs 2021 08:49

Meral Akşener: Cumhurbaşkanı tarafından tehdit edilmek feci bir şey

Rize'ye ziyareti esnasında provokasyona uğramasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "Bunlar daha iyi günlerin" denilerek tehdit edilen Meral Akşener yanıt verdi.

Meral Akşener'in YouTube kanalında yayımlanan videodan alıntı

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize'ye ziyareti esnasında provokasyona uğramasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine dair "Bunlar daha iyi günlerin" ifadelerini kullanmasına dair "Cumhurbaşkanı tarafından tehdit edilmek feci bir şey" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meral Akşener'in Rize'yi ziyaretinde provokasyona uğramasının ardından AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada "Gelin Hanım" ifadesini kullanarak "Daha dur bakalım, bunlar iyi günler" sözlerini sarf etmişti.

Bugün FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk olan Akşener, Erdoğan'ın sözlerine dair konuştu.

NETANYAHU BENZETMESİ

Akşener, Erdoğan'la Netanyahu arasında kurduğu benzetmeye dair de konuştu ve şunları söyledi:

"Netanyahu ile siyaset yapma biçimlerini benzettim. Otokrat bir yönetim olarak Netanyahu’yla benzettim. Bunun bu kadar çarpıtılacağını düşünemedim. Kızabilirsiniz, mahkemeye verebilirsiniz, siyasi söz söylersiniz ama kalkıp da bunun bir şehirde saldırıya dönüştürülmesini kabul edemem.

"GELİN HANIM İFADESİ KÜÇÜMSEME İÇERİYOR"

Ben 'Rize'nin geliniyim' ifadesini onurla kullanıyorum ancak Erdoğan'ın 'Gelin hanım' ifadesi farklı, bunu küçümseme amaçlı söylüyor.

Ben bir vatandaşım, cinsiyetimle beraber bir siyasetçiyim ve seçilmiş Cumhurbaşkanı milyonların Cumhurbaşkanı olmak zorunda olan bir şahıs. Bağırttınız, çağrıştırdınız, 250 bin lira dava açtınız ama bizatihi Cumhurbaşkanı tarafından tehdit edilmiş olmak feci bir şey.

Bu tehditlerin hiçbirisine pabuç bırakacak bir insan değilim. Meral Akşener ya da başka siyasetçi Rize’ye gidemez. Niye? Türkiye’nin her şehrine her siyasi, canı istediği zaman gider. Bu hafta Hatay’a gideceğim, Karabük’e gideceğim. Erdoğan’ın yerinde olsaydım, bir gün evvel iki gün evvel milletvekillerimi gönderir esnafı gezdirirdim. Sorunlara tedbirler aldırırdım ben gittiğim zaman ancak teşekkür ederdim.

"MUHALEFETİN BÜTÜN OLARAK HAREKET ETMESİ GEREK"

Muhalefetin bir bütün olarak hareket etmesi gerekir. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Ortak bir adayla gidilmesinde fayda var ama bugünden bunu konuşmanın birlikteliğe zarar vereceğini düşündüm için seçim zamanı konuşulması gerektiğine inanıyorum. Meral Akşener olarak bu birlikteliğe zarar verecek bunu bozmaya yönelik hiçbir adım atmayacağım.

Sayın Erdoğan 'saldırın şu kadına' diyebilir ama ben Türkiye’nin bugünkü şartlarında Sayın Erdoğan’a düşmanlık beslemiyorum. Sayın Erdoğan bir şekilde savcıları hakimleri göreve çağırmazsa, Sayın Soylu da kendi isteği ile veya Erdoğan’ın yönlendirmesi ile soruşturmanın selameti açısından bir kenara çekilmezse, vatandaşlar bu iddiaların doğru olduğuna inanıyor. Çünkü bizzat Süleyman Bey tarafından bazı şeylerin doğru olduğu televizyon programında söylendi. 17-25 Aralık'la ilgili ağzını açanın 'FETÖ'cü' ilan edildiği bir ülkede bugünün İçişleri Bakanı o dönemin bakanının oğlunun evinde para sayma makinası çıktığını söyledi ve doğru olduğunu söyledi. Sayın Erdoğan'ın bu konuda savcıları harekete geçirmesi gerekir yoksa kendisi kaybedecek." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

SES üye ve yöneticilerinin gözaltı süresi uzatıldı

SONRAKİ HABER

ABD'nin hamlesi sonrası koronavirüsün laboratuvardan çıktığı teorisi yeniden gündemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa