28 Mayıs 2021 13:02

Genel-İş 1 No’lu Şubenin olağanüstü kongresine erteleme

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şubenin, Genel-İş Genel Merkezinin kararıyla 5 Haziran’da yapacağı olağanüstü kongresi, İlçe Seçim Kurulunun kararıyla ertelendi.

İZELMAN işçileri | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şubenin, Genel-İş Genel Merkezinin kararıyla 5 Haziran’da gideceği olağanüstü kongresi, İlçe Seçim Kurulunun kararıyla ertelendi.

Genel-İş Genel Merkezi, Kadıköy, Kartal ve Ataşehir’de yürütülen toplu sözleşme süreçlerinden sonra İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube için 5 Haziran’da yapılmak üzere olağanüstü kongre kararı almıştı. İlçe Seçim Kurulu delege listelerinin asılmadığı gerekçesiyle seçimi iptal etti.

Konuyla ilgili bilgi veren Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Sekreteri Cem Karasoy, “Yasa gereği seçimden bir hafta önce delege listelerinin kapıya asılması gerekiyor. 5 Haziran’daki seçimin bir hafta öncesi cumartesi gününe denk geliyor. İlçe Seçim Kurulu sokağa çıkma yasağının olduğu gün oy kullanacak kimselerin delegeleri göremeyeceğini söyleyerek seçimi iptal etti. İkinci bir seçimin olması için Genel-İş Genel Merkezinin yazılı başvuru yapması gerekiyor. Genel Merkezin yapacağı başvuru sonrası en erken seçim tarihi 19 Haziran olarak görünüyor” dedi.

PROMOSYON GÖRÜŞMESİ CANLI YAYIMLANDI

Öte yandan Ataşehir Belediyesiyle TİS imzalayan Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube, sözleşmede yer alan banka promosyon görüşmelerine sendikanın da katılma hakkının sonuçlarını aldı. Promosyon görüşmeleri hem belediyenin hem şubenin sosyal medya hesaplarından canlı yayımlandı.

Cem Karasoy, “Önceden kapalı kapılar ardında yapılan bu görüşmeler toplu sözleşmede geçirdiğimiz maddeyle temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti. 3-4 günlük bir uzlaşma süreci oldu, bu sürece sendika yöneticilerimiz işçi temsilcilerimiz dahil oldu. Toplantıları hem belediyenin sosyal medya hesabından hem de sendikanın sosyal medya hesabından naklen yayınladı. Kapalı kapılar ardında atılan imzalara son verdik. 3 yıllığına işçi başına 4 bin 159 liraya anlaşma sağlandı” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pandemide yalnız bırakılan binlerce turist rehberi destek istiyor

SONRAKİ HABER

İstiklal Caddesi'nde eyleme müdahale: 2 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa