29 Mayıs 2021 11:35

Körfez kadınları İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkıyor

Edremit Körfezinde kadınlar "İstanbul Şözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz!" diyerek eylemlerini sürdürdü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde kendi oluşturdukları Özgecan Aslan Parkı’nda Körfez Bağımsız Kadın Dayanışmasının çağrısı ile bir araya gelen Altınoluk, Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık'tan kadınlar İstanbul Sözleşmesine sahip çıktı. Kadın katliamlarına dikkat çeken Körfez kadınları, hükümet yetkililerinin tutum ve söylemlerine de tepki gösterdi. Birçok etkinliğin sergilendiği etkinlikte kadınlar düşünce ve taleplerini yaptıkları basın açıklaması ile dile getirdi.

"DERYA YANIK İSTİFA ETMELİ"

Kadınlar adına yapılan açıklamada "Ülkemizin her yanında olduğu gibi Balıkesir’de, Körfez’de yaşanan kadın cinayetleri artık sabrımızı taşırdığı için Korona ’ya rağmen işte buradayız. Ama cinayetler biteceği yerde, daha da artıyor. Kadınlar, kazanılmış haklarından vazgeçmiyor ve sorumluları İstanbul Sözleşmesi’ni karalamaya değil, uygulamaya davet ediyor" denildi.. 

Yerel yönetimlerin acilen, Kadın Dayanışma Merkezlerini açması ve amacına yönelik işler hale getirmesi gerektiğini belirten kadınlar "Bakan Derya Yanık, pandemi döneminde, kadına yönelik şiddet olaylarındaki artışın 'tolere edilebilir' düzeyde, yani 'hoş görülebilir' olduğunu belirtmiştir. Bakan Derya Yanık bu sözleriyle iktidarın kadına yaklaşımını da bir kez daha ortaya koymuştur. Bakana buradan sesleniyoruz: Kadına yönelik şiddeti münferit ve meşru gören anlayışınıza ve kadın düşmanı politikalara biz kadınların tahammülü kalmadı! Kadına yönelik şiddet tolere edilemez! Bizim bir kişi daha eksilmeye tahammülüz yok! Yaptığınız açıklamaları savunmak yerine, kadınlardan özür dilemeli ve derhal istifa etmelisiniz! İstanbul Sözleşmesi biz bitti demeden bitmez" diye seslendi. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ömer Fethi Gürer: Çiftçisi, işçisi, esnafı, emeklisi, engellisi yokluk içinde

SONRAKİ HABER

Twitter'ın yeni abonelik hizmeti 'Twitter Blue'nun Türkiye fiyatı 30,99 TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa