29 Mayıs 2021 17:57

Hakkari Barosu ve ÖHD’den avukatlar İkizdere'de direnen yurttaşları ziyaret etti

Hakkari Barosu ve Özgürlük için Hukukçular Derneği'nden oluşan bir heyet, taş ocağına karşı direnen İkizdereli köylüleri ziyaret etti.

Fotoğraf: Gençağa Karafazlı

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

İkizdere’de koruma altına alınan 254 vadiden biri olan Eskencidere vadisinde AKP'ye yakın Cengiz İnşaatın yapmak istediği taş ocağına karşı 3 aydan beri direnen yurttaşların mücadelesine destek ziyaretleri sürüyor.

İkzidere'ye gelen Hakkari Özgür Hukukçular ve Hakkari Barosundan oluşan avukat heyeti, direnişteki yurttaşları ziyaret ederek destek verdi.

Avukat Harika Karataş, Ersin Karataş, Onur Düşünmez ve Yusuf Ozan Çobanoğlu direnişteki yurttaşlarla görüştükten sonra yaptıkları açıklamada, ''Buradaki direniş, tüm halklara, tabiata güç veriyor. Bu direnişi selamlamak için geldik. Burada sizler ile yüreklerimizin buluşması bizlere güç verdi. Doğaya, yaşama düşman olan bir süreçten geçiyoruz. Bu talana, sermayeye peşkeş çektirilen doğanın katliamına karşı durabilmek için sizlerin yanındayız. Sizin direnişiniz sadece buradaki doğaya değil bizlere de çok büyük destek veriyor. Buradaki direniş kalbi özgürlükten yana olan insanları daha fazla özgürleştiriyor. Bir kez daha sizleri, doğaya sahip çıkan herkesi saygı ile selamlıyoruz'' dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ayrılmak isteyen kadını ailesinin evinde 6 kişiyle rehin alan H.B tutuklandı

SONRAKİ HABER

Hakkari'de orman yangını: Köylüler yetkililerden hava destekli müdahale istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa